Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop: Am informaţii, pe surse, că spitalele de campanie COVID sunt goale. De ce au fost făcute, că sunt plătite din banii acestui popor

Dr. Monica Pop: Am informaţii, pe surse, că spitalele de campanie COVID sunt goale. De ce au fost făcute, că sunt plătite din banii acestui popor

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, susţine că are informaţii potrivit cărora în spitalele de campanie nu ar fi internaţi bolnavi COVID la ATI.

Dr. Monica Pop: Am informaţii, pe surse, că spitalele de campanie COVID sunt goale. De ce au fost făcute, că sunt plătite din banii acestui popor
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    28 Oct 2020   •   15:30

Cunoscutul medic susţine că ştie de la colegi de breaslă că spitalele de campanie, amenajate pentru bolnavi de coronavirus, ar fi, de fapt, goale.

În context, managerul de la Spitalul de Ochi se întreabă de ce au fost construite, mai ales că "au fost plătite din banii acestui popor, deci din banii noştri", a spus Monica Pop, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Monica Pop: Eu am informaţii, pe surse, că nu există bolnavi internaţi în spitalele de campanie

"Eu întreb de câteva zile şi nimeni nu mi-a răspuns: ce se întâmplă cu spitalele de campanie, pentru că acolo sunt şi secţiuni mici de Terapie intensivă, câţi bolnavi sunt acolo, dacă sunt bolnavi? 

Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo. Atunci, pentru care motiv au fost făcute spitalele de campanie şi a costat fiecare dintre ele câteva milioane de euro?

Eu consider, şi aşa aş fi făcut, dacă aveam această posibilitate, aş fi pus toţi bonavii asimptomatici sau cu simptome uşoare numai în spitalele de campanie şi lăsam spitalele cu aparatură performantă să fie pentru cazurile grave. 

Dr. Pop: De ce au fost făcute aceste spitale, că sunt banii noştri acolo?

De ce au stat goale? Şi acum sunt goale, eu aşa ştiu. Trimiteţi pe cineva la Otopeni, să vedem câţi bolnavi sunt acolo. Mi se pare inadmimisibil. Nu ştiu sigur, dar dacă e adevărat - şi ştiu de la medici că nu sunt bolnavi acolo, nici acolo, nici în altă parte - atunci de ce au fost construite?

Toată lumea cred că vrea să ştie cum au fost gândite, pentru că trebuia o pregătire din start, nu trebuia să aşteptăm să fie numărul acesta impresionant de infectaţi.

Dar vreau să ştiu cum sunt gestionate aceste spitale de campanie, care au fost plătite din banii acestui popor, deci din banii noştri. Şi avem dreptul să ştim ce se întâmplă cu ele şi de ce nu sunt bolnavi acolo şi din care motiv nu se folosesc secţiile de ATI din aceste spitale de campanie", a spus medicul Monica Pop, miercuri, la Antena 3.

Un nou record negru în România

Din cei 107 morţi raportaţi în ultimele ore, unul este la categoria de vârstă 0-9 ani, fiind vorba despre un copil de nici jumătate de an.

Până miercuri, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 6.681 de oameni au murit din cauza COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Monica Pop spitale campanie coronavirus
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close