Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop: "Nu mi se pare normal! Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura"

Dr. Monica Pop: "Nu mi se pare normal! Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura"

Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuti oftalmologi din Romania, se arată total indignată de măsura controversată, propusă la intrarea în magazine și instituții, ce presupune măsurarea temperaturii corporale. Ea spune că este o măsură anormală, ce nu trebuie efectuată fără acordul pacientului. Ea reiterează că este o măsură care îi jignește pe români.

Dr. Monica Pop: "Nu mi se pare normal! Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura"
Sursa foto: Antena 3
19 Mai 2020   •   18:00

„În mod normal, nu ai voie să faci niciun fel de act, de niciun fel, unui om care nu dorește. Este total împotriva oricărei legislații din lume. Se poate doar dacă este vorba despre o boală psihică agresivă. Consider că această idee arată neîncredere în oameni. Fiecare poate să-și ia temperatura acasă. Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura.”, a susținut specialista.

Monica Pop a argumentat prin faptul că o măsură atât de controversată nu a fost luată nici măcar în perioada din urgență, când situația epidemiologică era mai gravă.

De asemenea, șefa secției de la Spitalul de Oftalmologie contestă valoarea de 37,3 grade Celsius propusă de autorități, despre care afirmă că poate fi atinsă în perioade fiziologice normale, cu atât mai mult cu cât vine vara. De asemenea, a menșionat că „fetele în perioadă menstruală, femeile la ovulație”, pot atinge cu lejeritate această temperatură, fără să fie vorba de coronavirus.

„Trebuia foarte bine gândit, nu trebuia să fie jignită populația, nu mi se pare normal. Luarea temperaturii este o investigație medicală, nu poate fi făcută fără asentimentul omului”, a reiterat Monica Pop.

Reacția Monicăi Pop vine după ce în spațiul public au apărut controverse în legătură cu măsurarea temperaturii corporale, despre care secretarul de stat Raed Arafat a susținut că este o „măsură normală”.

Monica Pop: „Nu mi se pare normal! Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura”

×
Subiecte în articol: temperatura Monica Pop
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close