Antena 3 CNN Actualitate Câţi bani i s-au cerut unui pensionar pentru o operaţie de cataractă? Dr. Monica Pop: "E posibil, în privat, dar e şi imoral"

Câţi bani i s-au cerut unui pensionar pentru o operaţie de cataractă? Dr. Monica Pop: "E posibil, în privat, dar e şi imoral"

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă pentru pensionarii care aleg să meargă la privat, din motive de grabă, pentru operaţii de cataractă.

Câţi bani i s-au cerut unui pensionar pentru o operaţie de cataractă? Dr. Monica Pop: "E posibil, în privat, dar e şi imoral"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2023   •   23:47

Potrivit medicului, în marea majoritate a cazurilor operaţia de cataractă nu reprezintă o urgenţă.

"Medicii performanţi, cu rezultate bune, au programări mai lungi! Dar merită categoric aşteptarea!", a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

"La spitalele de stat, pacientul asigurat cumpără doar cristalinul: 1000-1500 de lei. Nici atâta nu e puţin, dar e incomparabil! Am scris această postare pentru că e o afecţiune foarte frecventă şi pentru că un pensionar a făcut la tv solicitare de strângere de fonduri pentru o operaţie de cataractă, pentru care, spune el, i s-au cerut 8.000 de lei! E posibil, în privat, dar e şi imoral", a scris medicul Monica Pop.

Citiţi şi: Dr. Monica Pop, despre pacienţii puşi pe drumuri între spitale: "E moral aşa ceva?"

Aceasta a amintit că medicul specialist de stat şi cel de familie sunt obligaţi să dea pacienţilor trimiteri.

"Nu au voie să vă impună nimic! Nici să mergeţi la ei şi nici unde vor ei să vă trimită! Dumneavoastră alegeţi! Ei trebuie să scrie doar oftalmologie.

E jenant că unii colegi, profitând de neştiinţa pacienţilor, mai practică aşa ceva!

Sper să fie cât şi tot mai puţini!".

Cataracta este o afecţiune oftalmologică, frecventă, ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenţei cristalinului.

×
Subiecte în articol: cataractă Monica Pop privat medici
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close