Antena 3 CNN Actualitate Monica Pop: Domnul prim-ministru a spus că vaccinul oprește boala! Nu este adevărat!

Monica Pop: Domnul prim-ministru a spus că vaccinul oprește boala! Nu este adevărat!

Primele doze din vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi administrate în doar câteva săptămâni. Țările occidentale au elaborat deja planuri detaliate pentru distribuirea acestora și nu mai așteaptă decât aprobarea agențiilor medicale.

Monica Pop: Domnul prim-ministru a spus că vaccinul oprește boala! Nu este adevărat!
Sursa foto: Monica Pop/Facebook
de Laura Dinu    |    23 Noi 2020   •   16:15

Primii americani ar putea fi vaccinați după data de 10 decembrie, când este așteptată aprobarea de urgență a primului vaccin împotriva coronavirusului, cel dezvoltat de Pfizer. 

Pe de altă parte, britanicii se laudă că ar putea să o ia înaintea americanilor. În Regat, vaccinul de la Pfizer ar putea să fie autorizat de săptămâna aceasta. Serviciul Național de Sănătate a primit ordin să înceapă campania de vaccinare în masă începând cu data de 1 decembrie. 

În Germania, landurile federale trebuie să amenajeze centrele de imunizare până la începutul lunii decembrie. Iar în Spania, există deja un plan de vaccinare în masă care va fi gata de aplicare în luna ianuarie. 13.000 de centre de imunizare vor fi create în toată țara, potrivit premierului spaniol. 

Monica Pop: În primul rând știm că vaccinul nu este aprobat

Monica Pop a intrat în direct la Antena 3, unde a vorbit despre vaccinul anti-coronavirus și despre posibilele efecte pe termen lung ale acestuia. 

”În primul rând știm că vaccinul nu este aprobat. Ăsta este primul lucrul. Dar vreau să subliniez altceva. Domnul prim-ministru a spus că vaccinul acesta oprește boala. Și pe bună dreptate, că nu are de unde să aibă pregătire medicală și să știe. Nu e adevărat! Orice fel de vaccin protejează parțial! În sensul că, persoana care face vaccinul, poate face boala, dar într-o formă ușoară! Dar în niciun caz nu o oprește! Asta este valabil pentru toate vaccinurile. Cine a spus că un copil care e vaccinat anti-rujeolic nu face rujeolă? Ba face, dar face o formă foarte ușoară! Lucrul ăsta este un lucru bine știut de orice medic. 

Pe de altă parte, nu știm încă și aș dori, și cred că toți românii își doresc asta, să vedem un prospect! Pentru că acolo sunt puse niște lucruri! De exemplu: azi dimineață, la un post de radio, indicațiile domnului colonel Gheorghiță, care cred că a fost foarte corect și, printre altele, a spus așa, că nu se cunosc efectele în timp, pentru că nu au avut când să apară sau să nu apară” a declarat Monica Pop. 

Monica Pop: Dacă boala nu face imunitate, vaccinul face?

Mai mult decât atât, medicul este de părere că vaccinul nu poate fi efectuat pe persoanele vulnerabile, pentru că nu există teste pe această categorie. 

Acolo se anunța așa: că persoanele până la 18 ani și bolnavii cronici nu se vor vaccina pentru că nu au fost făcute testări pe aceste persoane. Foarte corect! Numai că, în țara asta, sunt 5 milioane de cronici. Deci trebuie să știm lucrurile astea. Și încă o dată vă spun, să faceți toată media public prospectul acestui vaccin ca oamenii să știe despre ce e vorba”, a mai spus Monica Pop. 

”Sunt multe necunoscute! Avem colegi care sunt în această situație, s-au reinfectat! Dacă boala nu face imunitate, vaccinul face? Cum putem noi să știm, un vaccin făcut în câteva luni, dacă într-adevăr este efectiv 94%, așa cum se spune? Orice om trebuie să primească un prospect, și să știe despre ce este vorba. Dacă un pacient care și-a făcut vaccin și după un timp se trezește cu o boală care probabil nu are nicio legătură cu vaccinul, cum îl putem noi convinge că nu este efect secundar de la vaccinul acela? De asta vă spun, trebuie foarte serios informată populația și sigur că, cine dorește să îl facă, să îl facă fără doar și poate. 

Și ultimul lucru pe care vreau să vi-l spun. Ce pericol este pentru un om vaccinat dacă în apropierea lui se află unul nevaccinat? Care e pericolul pentru el? Atât am avut de spus..”, a concluzionat Monica Pop. 

×
Subiecte în articol: Monica Pop vaccin coronavirus
Parteneri
Horoscop Lună Nouă în Berbec. Gemenii sunt recunoscuți ca lideri
x close