Monştri în uniformă. Zeci de poliţişti din Capitală, cercetaţi pentru mită, tortură şi complicitate la prostituţie

de O.P.    |    D.D.    |    10 Ian 2012   •   06:51
Monştri în uniformă. Zeci de poliţişti din Capitală, cercetaţi pentru mită, tortură şi complicitate la prostituţie Foto: Agerpres

31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, lipsire de libertate şi tortură. În total, au fost emise 82 de mandate de aducere, arată un comunicat al Parchetului Capitalei. Poliţiştii sunt audiaţi la sediul DGA.

"În data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de agenţi de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 Bucureşti, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură, după caz", se arată în comunicatul oficial.

 
Get Adobe Flash player

Zeci de oameni ai legii au fost ridicaţi în această dimineaţă în urma unor descinderi. Este vorba de poliţişti de ordine publică ce pretindeau că sunt poliţişti de la Rutieră pentru a lua şpagă de la şoferii, pe care îi opreau în trafic.

Agenţii nu pretindeau bani numai de la şoferi, ci şi de la prostituatele şi proxeneţii din Bucureşti. Poliţiştii au comis infracţiunile chiar în timpul orelor de serviciu.
 
Get Adobe Flash player

La descinderile efectuate în această dimineaţă au participat forţele de ordinte de la DGA şi SRI, împreună cu procurorii de la Parchetul Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, poliţiştii de la cele două secţii sunt în vizorul anchetatorilor de mai multe luni. Mai mulţi ofiţeri DGA au fost infiltraţi în cele două secţii de poliţie vizate.

Potrivit comisarului Christian Ciocan, Poliţia Română a fost sesizată cu privire la suspiciuni de corupţie în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 de către conducerea Poliţiei Capitalei. IGPR a sesizat mai departe Direcţia Generală Anticorupţie, care a început ancheta.

Get Adobe Flash player
 

 

Parteneri
x close