Antena 3 CNN Actualitate Monumentul funerar dintr-un cimitir din Râșnov care i-a scos din sărite pe localnici: "Pe câţi bani s-a dat autorizația? Să pună asta la părinţii lui"

Monumentul funerar dintr-un cimitir din Râșnov care i-a scos din sărite pe localnici: "Pe câţi bani s-a dat autorizația? Să pună asta la părinţii lui"

Locuitorii din Râșnov strâng semnături pentru ca un monument funerar din cimitir să fie dat jos, atât de mult i-a enervat ceea ce reprezintă.

Monumentul funerar dintr-un cimitir din Râșnov care i-a scos din sărite pe localnici: "Pe câţi bani s-a dat autorizația? Să pună asta la părinţii lui"
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   18:36

Este vorba despre un monument ce înfățișează doi bărbați goi, aflat în Cimitirul Ortodox din Râșnov.

Construcția a fost ridicată chiar în zona în care sunt înmormântați preoți ce au slujit de-a lungul vremii în oraș.

Nemulțumiți, enoriașii strâng acum semnături pentru ca monumentul să fie dat jos.

Mormântul a fost luat în concesiune de secretarul general al Primăriei, precizează Observator Antena 1.

”Noi, preoții slujitori ai bisericii Sfântul Nicolae Râșnov, împreună cu Comitetul Parohial, ne exprimăm durerea cu privire la apariția unui monument funerar efectuat de curând la intrarea în cimitir pe aleea preoților, monument care este o ofensă la adresa credinței noastre strămoșești și vă asigurăm că împreună cu toate forurile superioare bisericești și civile vom depune toate eforturile necesarr pentru a restabilii pacea și bunacuviință atât în orașul nostru cât și în cimitirul unde strămoșii noștri se odihnesc. Vă rugăm și vă îndemnăm la calm și rugăciune în această perioadă binecuvântată a colindelor”, precizează preoții ortodocși ai bisericii Sfântul Nicolae din Râșnov.

Oamenii din localitate au reacționat și pe internet.

”Credeți că acest cimitir vă aparține vouă și domnului secretar al primăriei Râșnov? Domnul secretar ar trebui să pună acea placă funerară pe crucea părinților lui, să vadă și ei din ceruri că au dat naștere la un om fără caracter cu stimă și să nu îl cataloghez în altă categorie”, scrie unul dintre locuitorii din Râșnov.

”Dragi Râșnoveni,acest monument funerar este cumpărat cu acte în regulă - cu contract de concesiune, achitat integral la prețul solicitat de către Biserica Sf. Nicolae, s-a obținut autorizație de construire semnată de către Preotul responsabil,s-a achitat c-valoarea acesteia (chiar mai mult decât s-a solicitat) pe numele DOGARIU STELIAN secretarul Primărie Or. Râșnov, care conduce de 25 de ani acest oraș, dar se pare că acum acest loc de veci este vizat pt. ALTCINEVA, și i se fac tot felul de șicane, doar, doar va renunța la el. Un RÂȘNOVEAN get-beget, ai cărui părinții,bunicii,străbunicii și stră-străbunicii " și-au luat de la gură " donând bani și produse pt.a se construi CATEDRALA, dar se pare că nu este DE AJUNS”, scrie altcineva, dar nu a fost foarte convingător. 

Pe câti bani s-a dat autorizația? Dacă era mai în spate poate nu deranja, dar chiar acolo? Lumea nu e oarbă... a spus un alt internaut. 

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close