Antena 3 Actualitate Mopedele ar putea fi conduse doar cu permis

Mopedele ar putea fi conduse doar cu permis

20 Mai 2011   •   22:23
Mopedele ar putea fi conduse doar cu permis
Sursa foto: Foto: Intact Images

Veşti bune pentru şoferi, proaste pentru puţinii cu mopede. Şoselele ar putea deveni mai sigure, după ce Ministerul Administraţiei şi Internelor se gândeşte să introducă obligativitatea permisului de conducere pentru deţinătorii de mopede şi tricicluri.

Vineri, Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus dezbaterii publice proiectul legii pentru modificarea ordonanţei de urgenţă ce reglementează circulaţia pe drumurile publice. Reprezentanţii ministerului propun listarea mopedelor în categoria autovehiculelor. Astfel, ele ar putea fi conduse doar de cei care au împlinit 18 ani şi posedă un permis de conducere.

Până acum, oricine avea 16 ani împliniţi prezenta un act de identitate şi actele vehiculului şi circula nestingherit pe străzi.

O altă modificare importantă se referă la obligativitatea efectuării unui examen medical înainte de înnoirea permisului. De asemenea, nu vor mai exista şoferi de autobuz, microbuz sau autocar mai tineri de 24 de ani.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close