Antena 3 CNN Actualitate Morminte jefuite într-o singură noapte. Din cavoul unui copil de doi ani hoții au furat bani și bijuterii, în Dâmbovița

Morminte jefuite într-o singură noapte. Din cavoul unui copil de doi ani hoții au furat bani și bijuterii, în Dâmbovița

Trei bărbați au jefuit, într-o singură noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune din Dâmbovița. Au furat 14.000 de lei și mai multe bijuterii din aur.

Morminte jefuite într-o singură noapte. Din cavoul unui copil de doi ani hoții au furat bani și bijuterii, în Dâmbovița
Sursa foto: Digi 24
de Robert Slãmnoiu    |    08 Dec 2021   •   10:40

Hoții care au profanat mai multe morminte în Dâmbovița, dar și în Cluj, au fost prinși de oamenii legii, pe Autostrada 10 Turda-Sebeş. Bărbații scotocit inclusiv prin mormântul unui copil de doi ani, de unde au furat mii de lei și bijuterii.

Poliţiştii erau de mai mult timp pe urmele unor hoţi fără scrupule, care au profanat nouă morminte dintr-un sat din Dâmboviţa, dar și din Cluj. Hoţii au dezgropat inclusiv mormântul unui copil de doi ani, îngropat recent, de unde au luat mai multe bijuterii şi aproape 10.000 de lei.

"Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru" a spus tatăl copilului decedat, conform Digi 24.

"Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur" a adăugat și mama copilului decedat.

- Câte morminte ați spart până acum?

- Nu am făcut eu. Am fost șoferul!

- Dar de ce ați fost acolo? Aveați nevoie de bani?

- Da.

- Nu v-a fost milă de familiile celor pe care i-ați dezgropat?

- Nu am știut eu. M-au luat că mergem până într-un loc, atât.

- V-au păcălit?

- Da!

Cei trei bărbați suspectați de profanarea mormintelor au vârste cuprinse între 24 și 40 de ani. Ei au fost depistați pe Autostrada 10 Turda-Sebeș.

”Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte” a declarat Ana Maria Liță, purtător de cuvând IPJ Dâmbovița.

Suspecții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea unor măsuri preventive. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Direcția Operațiuni Speciale, de la structurile de investigații criminale din județele Cluj, Hunedoara și Alba și de la Poliția Orașului Lehliu Gară și Pantelimon.

Totodată, la activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și Călărași. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

×
Subiecte în articol: morminte cimitir Dambovita
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close