Antena 3 CNN Actualitate Povestea tulburătoare a bătrânului care a murit cu o zi înainte să se mute în casă nouă. Moș Costică n-a mai apucat să-și vadă visul împlinit

Povestea tulburătoare a bătrânului care a murit cu o zi înainte să se mute în casă nouă. Moș Costică n-a mai apucat să-și vadă visul împlinit

Un bătrân de 80 de ani a murit cu o zi înainte de a-și vedea visul împlinit: acela de a se muta într-o casă decentă, în care să-și ducă mai ușor bătrânețea.

Povestea tulburătoare a bătrânului care a murit cu o zi înainte să se mute în casă nouă. Moș Costică n-a mai apucat să-și vadă visul împlinit
Sursa foto: Foto: Facebook
12 Feb 2020   •   12:19

Moş Costică trăia singur în satul Homița din Comuna Cristești, județul Iași, într-o casă veche, dărăpănată, în care nu avea electricitate iar pereții puteau ceda în orice moment.

Cazul lui i-a impresionat pe membrii Asociației ”Ștergem o Lacrimă”, care au decis să-i dea o mână de ajutor și să-i ridice o locuință decentă. Din păcate însă, a fost prea târziu. Fără să spună cuiva ce-l doare, bărbatul s-a stins, scrie bzi.ro.

„Bătrânul Costică a fost găsit decedat în casa sa de către o cumnată care trecea pe la el în fiecare sâmbătă. Cel mai probabil a decedat miercuri (n.r.- 5 februarie). În afară de faptul că acesta ne-a spus că are probleme cu picioarele, nu s-a mai plâns de nimic. Vestea a venit ca un trăznet pentru noi, pentru că marți, pe 11 februarie, avea să se mute în casa sa nouă, curată, mobilată și călduroasă. Ne-a păcălit pe toți că-i este bine”, spune Florentina Agache, președintele asociației.

„I-am propus inițial să-i facem o căsuță mică în curtea casei dărăpănate pe care o avea. A refuzat din start. A spus că nu vrea să lase moștenire familiei lui pentru că nimeni nu avusese grijă de el la bătrânețe. El nu a avut niciodată copii, iar soția lui decedase în urmă cu câțiva ani. De atunci, locuia singur într-o casă, în condiții greu de descris. Văzând că refuză construirea unei case, i-am propus să-i achiziționăm un container cu toate condițiile necesare. A acceptat. Începusem toate demersurile și era gata să se mute în noua lui căsuță, când am auzit cumplita veste că a plecat dintre noi. A plecat înainte de a vedea căsuța frumoasă care îl aștepta”, adaugă Florentina Agache.

×
Subiecte în articol: Moș Costică casa noua
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close