Antena 3 CNN Actualitate Moţiunea prin care Opoziţia a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu a picat la votul în Camera Deputaţilor

Moţiunea prin care Opoziţia a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu a picat la votul în Camera Deputaţilor

Deputaţii s-au pronunţat, miercuri, prin vot asupra moţiunii simple prin care PSD a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.140 de deputaţi au votat în favoarea moţiunii şi 161, împotriva acesteia. Astfel, moţiunea a fost respinsă.

Moţiunea prin care Opoziţia a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu a picat la votul în Camera Deputaţilor
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2021   •   13:03

Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură. Potrivit regulamentului, moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor", moţiunea a fost semnată de 109 social-democraţi şi a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni.

Social-democraţii spun că, în timpul care s-a scurs de la învestirea lui Vlad Voiculescu, au constatat “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani în România".

La şedinţa respectivă, reprezentanţii PSD au venit cu pancarte negre prin care cereau demisia lui Vlad Voiculescu.

În replică, ministrul Sănătăţii a declarat în cadrul dezbaterilor de luni că "autorul direct al dezastrului din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD".

Anterior votului de miercuri, în favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

 

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu motiune
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close