Antena 3 CNN Actualitate Moțiunea ce îl viza pe Marcel Vela a fost votată în Parlament

Moțiunea ce îl viza pe Marcel Vela a fost votată în Parlament

Moţiunea simplă cu titlul ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de PSD împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată în Senat cu 65 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă și cinci abțineri.

Moțiunea ce îl viza pe Marcel Vela a fost votată în Parlament
Sursa foto: Hepta
26 Mai 2020   •   18:27

În favoarea moţiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă şi au fost înregistrate 5 abţineri.

Semnatarii moţiunii îi solicită ministrului de Interne să demisioneze pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost „falsificate”.

”Acest grup (de Comunicare Strategică - n.r.), aflat sub autoritatea ministrului marcel Vela, falsifică în mod debiberat realitatea prin omisiunea unor informațiine esnțiale ”, se arată în moțiune.

Senatorii PSD apreciază că numele ministrului Marcel Vela este cvasi-sinomin cu „haosul” și că acesta a făcut din amenzi „o taxă mascată pe coronavirus”.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, „întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ”.

”Drepturile fundamentale ale cetățenilor români au fost prea puternic lovite de regrelemntările prost făcute, de amenzile nelegale și de excesele autoritare ale ministrului ”Top Gun”. (...) Ministrul Vela trebuie să plece”, se mai arată în document.

"Am auzit că tabelele de susţinere le-aţi semnat în alb pentru toate moţiunile simple la adresa miniştrilor liberali”, le-a răspuns Vela senatorilor, la începutul şedinţei în care este dezbătută moţiunea simplă care îl vizează.

"Care credeţi dvs. că este imaginea Parlamentului român în ochii românilor? Care este imaginea Senatului în ochii românilor când văd că textul moţiunii este deschis printr-o ştire dovedită a fi falsă. (...) Oare noi mai avem credibilitate în ochii românilor când venim cu minciuni de la acest microfon?”, a mai spus Vela. 

"Fiecare frază din textul moţiunii este plină de ură. (..) Indiferent de partidul din care face parte, sănătatea reprezintă o prioritate pentru noi toţi. (...) Nu vreau să cred că în aceste clipe doar pentru că aveţi o doză prea mare de odihnă vă doriţi să folosiţi acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor”, le-a mai spus ministrul de Interne senatorilor.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close