Antena 3 CNN Actualitate Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută în Parlament

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută în Parlament

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută luni în Parlament. Procedura a fost inițiată de parlamentarii USR și Forța Dreptei.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută în Parlament
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    18 Sep 2023   •   18:04

Moţiunea simplă se numește „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”. Documentul a fost semnat de zeci de deputaţi USR şi de la Forţa Dreptei. Dezbaterile au loc luni, în Parlament.

Inițiatorii demersului cer plecarea ministrului Alexandru Rafila din funcția de ministru al Sănătății. Acesta este acuzat de starea proastă a spitalelor din România, că a distrus Planul de Cancer și că a tăiat finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj-Napoca. În moțiune se mai vorbește despre PNRR, despre locurile pentru marii arși din spitalele din România, despre serviciile judeţene de ambulanţă, dar și despre averea ministrului Sănătății.

De la microfonul Parlamentului, politicienii opoziției și ai puterii s-au acuzat reciproc, iar Alexandru Rafila a respins toate acuzațiile din moțiune.

„Nu am văzut nicio urmă de bună credință din partea inițiatorilor (...) nicio idee concretă pentru a îmbunătăți sănătatea românească (...) Consider că datoria mea nu este de a vă răspunde în aceeași manieră, ci de a răspunde cetățenilor”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, în plenul Parlamentului.

Votul asupra moțiunii va fi dat miercuri.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close