Antena 3 CNN Actualitate Motivare în cazul crimei din Dorobanţi: Vlădan a strigat înainte de a scoate arma: "Lasă că vă arăt eu vouă! "

Motivare în cazul crimei din Dorobanţi: Vlădan a strigat înainte de a scoate arma: "Lasă că vă arăt eu vouă! "

Motivare în cazul crimei din Dorobanţi: Vlădan a strigat înainte de a scoate arma: "Lasă că vă arăt eu vouă! "
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2012   •   16:45

Magistraţii au dat publicităţii motivarea în dosarul arestării criminalului din Dorobanţi. Potrivit decizei de arestare, Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la salonul de cosmetică din zona Perla din Bucureşti, ar fi ameninţat, înainte de a împuşca mortal două persoane, între care şi pe soţia sa, şi de a răni alte şase persoane, strigând "Lasă că vă arăt eu vouă!".

Judecătorii Tribunalului Bucureşti care au decis arestarea lui Gheorghe Vlădan afirmă, în motivare că "inculpatul" a intrat în salonul de cosmetică luni după-amiază, în jurul orei 17.30.
   
"În imediata apropiere a casieriei, victima B. M. (Mariana Bendre, casiera unităţii, n.r.) a încercat să îl oprească, cerându-i, pe un ton împăciuitor, să nu mai deranjeze", susţin judecătorii.
   
Sesizând prezenţa bărbatului, soţia acestuia, Florina Vlădan, s-a apropiat şi l-a rugat, la rândul ei, să nu mai facă scandal în prezenţa clienţilor, mai scriu judecătorii
   
"Imediat, inculpatul s-a îndepărtat, afirmând ceva de genul "Lasă că vă arăt eu vouă!", a dus mâna la spate şi a scos de sub geacă un pistol, cu care a început să tragă în toate direcţiile", afirmă instanţa în decizia de a-l aresta preventiv pe Vlădan.

Magistraţii susţin că este de-a dreptul revoltător faptul că victima, anticipând acţiunea violentă a soţului ei, a solicitat intervenţia autorităţilor, depunând o plângere la poliţie în acest sens.

Inculpatul a menţionat însă că, în îmbulzeala creată, a luat pistolul din buzunar şi nu îşi poate explica cum acesta s-a descărcat. Vlădan a mai declarat că a auzit două împuşcături şi că nu îşi mai aminteşte nimic după momentul în care a ieşit din coafor şi a intrat în sediul Transelectrica.

În plus, acesta  a cerut internarea într-un centru psihiatric în loc de privarea de libertate solicitată de procurori, el susţinând că regretă fapta şi că "nu asta a fost intenţia lui".

Potrivit avocatului autorului atacului armat de la salonul de cosmetică din zona Perla, Gheorghe Vlădan, ar fi intrat în depresie din cauza datoriilor acumulate şi a restanţelor la creditele bancare, consecinţe directe ale scăderii salariului

Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan a intrat înarmat în coaforul unde lucra soţia sa. El a împuşcat-o mortal pe aceasta şi pe casiera unităţii, rănind apoi alte şase persoane.

Agentul Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casiera coaforului şi unul în soţia sa, potrivit unor surse judicare.

Parchetul ICCJ a precizat că agentul Gheorghe Vlădean a tras un glonţ în soţie, care i-a lezat inima şi un plămân, în timp ce casiera a fost împuşcată de trei ori, fiindu-i lezat unul dintre plămâni.

Ca urmare a masacrului din Dorobanţi, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie.



×
Subiecte în articol: criminal Politie pistol Gheorghe Vladan
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close