Antena 3 CNN Actualitate Motivarea eliberării lui Vîntu: Sprijinirea lui Popa, o simplă supoziţie

Motivarea eliberării lui Vîntu: Sprijinirea lui Popa, o simplă supoziţie

Motivarea eliberării lui Vîntu: Sprijinirea lui Popa, o simplă supoziţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Oct 2010   •   12:16

Judecătorii au făcut publică, joi, motivarea eliberării din arest a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Faptele comise de omul de afaceri împreună cu ceilalţi doi inculpaţi în dosarul fugii din ţară a lui Nicolae Popa nu sunt considerate îndeajuns de grave pentru cercetarea acestora după gratii.

Potrivit motivării, judecătorii susţin că acţiunile de sprijinire a lui Nicolae Popa constituie o simplă supoziţie. Se pare că procurorii nu au avut documentele şi probele necesare care să dovedească faptul că Sorin Ovidiu Vîntu l-a sprijinit pe Popa să fugă din ţară.

Vezi aici motivarea instanţei

Judecătorii critică şi faptul că cei trei inculpaţi nu au fost consideraţi un pericol public anul trecut, în momentul în care Nicolae Popa a fost reţinut în Indonezia.

Totodată, magistraţii consideră că nu există indicii temeinice care să dovedească posibila influenţare a persoanelor audiate de către omul de afaceri.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv în noaptea de 9 spre 10 septembrie, fiind acuzat că a favorizat fuga din ţară a fostului director Gelsor, Nicolae Popa. După o săptămână petrecută după gratii, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul depus de apărătorii acestuia. Vînut a fost, astfel, eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, pe 16 septembrie.

Antena3.ro


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close