Antena 3 CNN Actualitate Motivarea instanţei pentru arestarea lui Dan Diaconescu: S-a folosit de statutul de jurnalist în alte scopuri. Citeşte documentul

Motivarea instanţei pentru arestarea lui Dan Diaconescu: S-a folosit de statutul de jurnalist în alte scopuri. Citeşte documentul

Motivarea instanţei pentru arestarea lui Dan Diaconescu: S-a folosit de statutul de jurnalist în alte scopuri. Citeşte documentul
24 Iun 2010   •   11:48

Lăsarea în libertate a lui Dan Diaconescu şi a realizatorului de emisiuni paranormale Doru Pârv reprezintă un pericol public. Astfel şi-au motivat decizia de arestare preventică magistraţii Judecătoriei Sectorului 1. Mai mult, în motivare se arată că există probe că în cadrul televiziunii OTV au mai fost şi alte cazuri de şantaj, nu doar cel de care sunt acuzaţi cei doi.

Judecătorii Curţii Constutuţionale au considerat că Dan Diaconescu s-a folosit de statutul său de jurnalist pentru a obţine foloase materiale.

În motivarea deciziei se arată că, în loc să-şi exercite profesia de jurnalist în scopul informării publicului, Diaconescu a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit.

"Inculpatul, prin calităţile speciale pe care le deţine, are posibilitatea concretă de a deturna ideea de libertate a presei într-un instrument profitabil financiar pentru acesta şi pentru grupurile de interese economice pe care le reprezintă", explică judecătorii.

Citeşte aici motivarea instanţei

Mai mult, magistraţii au considerat că acţiunea lui Dan Diaconescu nu este una singulară în cadrul OTV. 

"În opinia DNA, această emisiune constituie o ameninţare directă şi nemijlocită care face parte din activitatea de şantaj întreprinsă împreună de cei doi inculpaţi", se arată în motivare.

În ceea ce îl priveşte pe Doru Pârv, despre care instanţa consemnează că este recidivist, acesta ar fi profitat la rândul lui de calitatea de jurnalist pentru a desfăşura activităţi ce intră în sfera ilicitului penal. Instanţa constată că Pârv a mai fost condamnat pentru furt calificat.

În motivare se arată că "Există de asemenea, nenumărate convorbiri telefonice identificate prin specificarea volumului şi a filei în care Pârv Dorel face presiuni directe asupra lui Moţ Ion Florin in sensul că dacă nu va da suma de bani care mai trebuie dată, Dan Diaconescu va continua campania de denigrare impotriva a cestuia şi va difuza pe post materiale compromiţătoare la adresa sa".

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru 29 de zile, miercuri dimineaţa, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Foto: Intact Images

Antena 3


×
Subiecte în articol: motivare Dan Diaconescu judecatorie arest
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close