Antena 3 CNN Actualitate Motivarea judecătorilor: Gigi Becali rămâne în arest pentru că a făcut "justiţie privată"

Motivarea judecătorilor: Gigi Becali rămâne în arest pentru că a făcut "justiţie privată"

Motivarea judecătorilor: Gigi Becali rămâne în arest pentru că a făcut "justiţie privată"
Sursa foto: Gigi Becali
13 Apr 2009   •   11:50

Tribunalul Bucureşti a decis menţinerea în arest a lui Becali şi a patru dintre gărzile sale, pe motiv că au împuşcat o persoană şi au sechestrat-o mai multe ore. Instanţa consideră că acţiunea, coordonată de patronul Stelei, are o rezonanţă socială majoră, creând în rândul opiniei publice o stare de temere şi indignare.

Judecătorii au precizat că hoţii maşinii au fost agresaţi, împuşcaţi şi obligaţi să dea declaraţii autoincriminatoare.

Potrivit judecătorilor, Becali a condus acţiunea de "justiţie privată desfăşurată într-un local public şi filmată, în condiţiile în care părţile vătămate erau rănite, una dintre ele fiind pusă în postura de a fi iminent operată cu un cuţit de unul dintre inculpaţi, părţile fiind obligate să dea anumite declaraţii conform voinţei lui Gigi Becali".

Este vorba de momentul în care Cătălin Zmărărandescu ar fi încercat să scoată, cu cuţitul, un glonţ din piciorul unuia dintre hoţi.

În motivare se precizează că, din declaraţiile date de victime rezultă că Gigi Becali şi-a făcut singur dreptate. Documentele au fost semnate de o persoană care şi-a atribuit titlul de organ de cercetare penală, declaraţiile fiind semnate şi de către Gigi Becali.

Potrivit judecătorilor inculpaţii, apropiaţii sau subordonaţii finanţatorului Stelei, au acţionat cu o "deosebită agresivitate, manifestată cu urmăriri cu maşini în timpul nopţii, tamponări intenţionate, executare de focuri de armă în public, imobilizarea acestora (n.r. victimelor) şi transportarea în portbagaj".

Pe 6 aprilie, instanţa a decis că Gigi Becali va rămâne în arest pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a respins toate recursurile făcute de inculpaţi în acest dosar. Avocaţii lui Becali au depus totuşi, la sfârşitul săptămânii trecute, o cerere de revocare a măsurii arestării preventive a patronului din Ghencea.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Gigi Becali arest motivare
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close