Antena 3 CNN Actualitate Motivaţia Judecătoriei. George Becali a recurs la ?proceduri judiciare paralele?

Motivaţia Judecătoriei. George Becali a recurs la ?proceduri judiciare paralele?

Motivaţia Judecătoriei. George Becali a recurs la ?proceduri judiciare paralele?
Sursa foto: George Becali
04 Apr 2009   •   13:12

Procedurile judiciare paralele nu sunt admise. Acesta este unul dintre motivele pentru care magistratii Judecătoriei Sectorului 1 au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gigi Becali. Judecătorii au considerat că Becali reprezintă pericol social pentru ordinea publică şi, ca urmare, ar fi împiedicat buna desfăşurare a procesului, se arată în motivarea instantei.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au explicat care au fost motivele care au stat la baza deciziei de al aresta preventiv pentru 29 de zile pe Gigi Becali. În motivare se precizează că apropiaţi şi susţinători ai lui Gigi Becali au acţionat la îndemnul şi sub comanda acestuia într-o manieră care sfidează regulie de drept: ?Organele judiciare sunt singurele abilitate să efectueze cercetări pentru aflarea adevărului, iar neacceptarea acestui principiu ar însemna pentru toţi cetăţenii că au posibilitatea de a-şi face singuri dreptate, prin sancţionarea unei fapte ilicite prin comiterea unei alte fapte ilicite.?

George Becali este considerat de judecători o persoană publică, formator de opinie, iar multe din conduitele sale sunt un exemplu pentru alţii. ?Poate mai mult ca ceilalţi inculpaţi era dator să se manifeste într-o conduită care să nu contravină regulilor de convieţuire socială", se precizează în motivare.

Instanţa apreciază că nu este de conceput într-o societatea democratică cu reguli de conduită şi convieţuire clară, să se recurgă la ?proceduri judiciare paralele? care nu au nicio legătură cu ordinea şi statul de drept, ci intră în sfera ilicitului penal.

Alături de Becali au mai fost arestaţi Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Instanţa a dispus ca toţi cei cinci să stea în arest 29 de zile. Avocaţii celor arestaţi au declarat pe loc recurs, care se va judeca luni la Tribunalul Capitalei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: George Becali Gigi Becali
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close