Antena 3 CNN Actualitate Mugur Ciuvică, o nouă mutare care o va scoate din minți pe Laura Codruța Kovesi

Mugur Ciuvică, o nouă mutare care o va scoate din minți pe Laura Codruța Kovesi

Mugur Ciuvică, o nouă mutare care o va scoate din minți pe Laura Codruța Kovesi
22 Noi 2016   •   17:35

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat Universității de Vest să facă public Raportul Comisiei de Etică referitor la plagiatul Laurei Codruța Kovesi.

”Deși a recunoscut că Laura Codruța Kovesi a plagiat, Universitatea de Vest a refuzat să dea un verdict explicit privind lucrarea de doctorat a șefei DNA. Comisia de Etică a UVT s-a ascuns în spatele unei formulări ridicole, potrivit căreia sesizarea privind plagiatul este "parțial îndreptățită și fundamentată".

GIP a atașat sesizării privind plagiatul nu doar rezultatele analizei lucrării lui Kovesi cu softul antiplagiat iThenticate, ci și peste o sută de pagini plagiate de Kovesi împreună cu sursele din care aceasta a copiat. Toate aceste surse sunt, evident, anterioare susținerii tezei de doctorat.

De aceea, susținerea Comisiei de Etică a UVT, potrivit căreia sesizarea privind plagiatul este "parțial îndreptățită și fundamentată" este nu doar o dovadă de lașitate, ci și un fals.” se arată pe pagina de Facebook a GIP.

”E un raport bizar. Faptul că nu au găsit un specialist să analizeze lucrarea e foarte grav. Dar au întocmit un raport, spun ei, concluzia fiind că e parțial plagiat. Am vrut să vedem și noi, le-am trimis întreaga analiză făcută cu softul iThenticate. Ei spun că nu au analizat întreaga teză, deși le-am trimis-o. Am zis că ar fi interesant să vedem raportul în integralitatea lui, să vedem cum au apreciat ei că poate să existe pe lumea asta un plagiat parțial” a explicat Mugur Ciuvică, președintele GIP, la ”100 de minute”.


 


 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close