Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu, despre activitatea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”Studiază. Este foarte disciplinată”

Mugur Isărescu, despre activitatea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”Studiază. Este foarte disciplinată”

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a vorbit despre activitatea Vioricăi Dăncilă în cadrul instituției, care a fost numită recent consultat la BNR. Mugur Isărescu a transmis că fostul premier al României nu a înlocuit niciun specialist al instituției și că în prezent ”studiază”.

Mugur Isărescu, despre activitatea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”Studiază. Este foarte disciplinată”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Iul 2021   •   16:51

”Motivele, ca și politica de resurse umane a BNR, au fost explicate pe larg de directorul resurselor umane și se găsesc pe site-ul băncii, chiar n-am nimic de adăugat.

În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează fac două precizări: nu a luat locul niciunui specialist din BNR, domeniul în care dânsa lucrează, și anume Economia Verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa, dar pentru oricine, nu avem absolvenți de orice studiu în domeniul acesta și, împreună cu colegii care formează grupul respectiv, studiază și când grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv” a spus Mugur Isărescu despre Viorica Dăncilă și funcția din BNR, potrivit DC News.

Întrebat dacă lucrează de acasă sau de la birou, guvernatorul BNR a spus: “Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”.

Competența în domeniul economic a recomandat-o pe Viorica Dăncilă pentru numirea sa în postul de consultant al guvernatorului Băncii Naționale a României, a transmis consilierul pentru comunicare al lui Mugur Isărescu la scurt timp după anunțul numirii în funcție.

„Angajarea face parte dintr-un context nou. Banca Națională, România de fapt, forțează acum, în perioada care va urma, intrarea în zona euro. Pentru asta, Banca Națională are nevoie de 5 birouri pe care le înființează acum, birouri care se vor ocupa exclusiv de relațiile internaționale care să faciliteze drumul României către zona euro.

Doamna Dăncilă nu este decât un nume care a intrat în această selecție, între foarte multe nume care vor lucra în birourile respective și se vor ocupa de deschideri de uși pentru ca ce facem noi aici, gândurile noastre și realizările noastre, să fie bine cunoscute în Europa.

Doamna Dăncilă va lucra într-unul din cele din birouri și se va ocupa de economia verde. Doamna Dăncilă are legături puternice în această zonă, a economiei verzi, a declarat Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.”
 


 

×
Subiecte în articol: viorica dancila BNR Mugur Isarescu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close