Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu, apel la Parlament de teamă că își va pierde pensia și funcția

Mugur Isărescu, apel la Parlament de teamă că își va pierde pensia și funcția

Mugur Isărescu ar putea pierde funcţia de guvernator al BNR. Și asta din cauza proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar.

Mugur Isărescu, apel la Parlament de teamă că își va pierde pensia și funcția
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2021   •   17:29

Isărescu a transmis Parlamentului o solicitare de modificare a proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, recent aprobat de Executiv, astfel încât să îi includă la excepţii şi pe membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.

Aceştia ar trebui să aibă posibilitatea să îşi desfăşoare activitatea şi după împlinirea vârstei de 70 de ani. Potrivit proiectului de lege, persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Guvernul a stabilit, însă, şi excepţii de la interdicţia cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, precum parlamentari, membrii Academiei Române, dar nu şi pentru membrii din conducerea BNR.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Schimbarea care îi vizează pe toţi şoferii români, din iunie 2023
x close