Antena 3 Actualitate Mugur Isărescu, apel la Parlament de teamă că își va pierde pensia și funcția

Mugur Isărescu, apel la Parlament de teamă că își va pierde pensia și funcția

de Gabriel Dano    |    23 Iun 2021   •   17:29
Mugur Isărescu, apel la Parlament de teamă că își va pierde pensia și funcția

Mugur Isărescu ar putea pierde funcţia de guvernator al BNR. Și asta din cauza proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar.

Isărescu a transmis Parlamentului o solicitare de modificare a proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, recent aprobat de Executiv, astfel încât să îi includă la excepţii şi pe membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.

Aceştia ar trebui să aibă posibilitatea să îşi desfăşoare activitatea şi după împlinirea vârstei de 70 de ani. Potrivit proiectului de lege, persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Guvernul a stabilit, însă, şi excepţii de la interdicţia cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, precum parlamentari, membrii Academiei Române, dar nu şi pentru membrii din conducerea BNR.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close