Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu, apel pentru o autostradă. Unde ar trebui să fie construită

Mugur Isărescu, apel pentru o autostradă. Unde ar trebui să fie construită

Mugur Isărescu, apel pentru o autostradă. Unde ar trebui să fie construită
11 Oct 2017   •   12:20

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, susține că nu doar autostrăzii Pitești-Sibiu ar trebui să i se acorde o importanță deosebită. Isărescu le-a transmis șefilor de la Transporturi care autostradă trebuie privită, și ea, ca o prioritate.

Potrivit șefului BNR, și autostrăzii Iași-Târgu Mureș ar trebui să i se acorde o atenție deosebită. Autostrăzile României trebuie să traverseze munții Carpați, însă nu doar de la nord la sud, ci și de la est la vest, astfel că nu este nevoie doar de autostrada Pitești-Sibiu, ci și de autostrada Iași-Târgu Mureș, a afirmat, marți, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, într-un discurs susținut cu ocazia evenimentului Ernst and Young România – 25 de ani.

„Referitor la capital, sunt multe de discutat. Aici, în fața dumneavoastră, vreau doar să pun accentul pe problemele extraordinar de mari pe care le creează capitalului, autohton sau străin, nu contează, starea precară a infrastructurii, lipsa autostrăzilor. Avem un necesar enorm de mare de infrastructură. Asta este o problemă de investiții publice, care au fost întotdeauna tăiate în perioade de recesiune, dar deseori și în faza expansionistă. Mai mult, fondurile europene, chiar atunci când au crescut, nu s-au alăturat investițiilor publice, ci doar le-au înlocuit. Ne pregătim să sărbătorim 100 de ani de la Unire. Dar, fără infrastructură, provinciile noastre istorice riscă să vadă discrepanțe crescute în viitor. Am vorbit de nevoia ca autostrăzile noastre să ajungă să treacă munții Carpați. Acum vreau să fiu mai clar și precizez că aceasta nu înseamnă trecerea doar de la nord la sud, ci și de la est la vest. Nu este nevoie doar de o autostradă Pitești-Sibiu, ci și de o autostradă Iași-Târgu Mureș. Acestea ar trebui să fie priorități pentru noi”, a declarat Isărescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close