Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu, audiat în Comisia Economică

Mugur Isărescu, audiat în Comisia Economică

Mugur Isărescu, audiat în Comisia Economică
18 Dec 2018   •   10:41

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu ajunge marți în Comsia Economică a Senatului. 

Isărescu este aşteptat să dea explicaţi, după ce asupra a opt bănci străine care operează în România au planat acuzaţii grave potrivit cărora ar fi încheiat înţelegeri de tip cartel, pentru a ține România în subdezvoltare economică. 

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații în Comisia Economică a Senatului, după ce Banca Națională a constatat faptul că opt bănci străine care operează în România ar fi putut să acționeze concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică. Senatorul ALDE spune că BNR trebuie să explice ce a făcut de nu a intervenit până acum.

”Așadar, e pentru prima dată când BNR ne informează că opt banci straine care operează în România, au avut o strategie sa mentina România în stare de sub-dezvoltare economică!!! E o concluzie de o gravitate extremă! Firesc, se nasc niște întrebări legitime:
1.A fost sau nu intelegere de tip cartelar intre cele opt banci? In orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale!
2.BNR a constatat acest lucru abia acum? Aceasta strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?
Dacă a aflat abia acum, inseamna ca trebuie demis întreg Consiliul de administratie, iar daca au știut și au tăinuit, e și mai grav. Pentru a ne lamuri, l-am invitat pe guvernatorul Isarescu, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, arată Daniel Zamfir, pe pagina personală de Facebook.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu audiere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close