Antena 3 CNN Actualitate Muncim mult, cu drag şi spor, dar... degeaba. Productivitatea, sub media europeană

Muncim mult, cu drag şi spor, dar... degeaba. Productivitatea, sub media europeană

Muncim mult, cu drag şi spor, dar... degeaba. Productivitatea, sub media europeană
Sursa foto: Foto: itmarad.ro
de O.P.    |    12 Dec 2011   •   05:23

Românii lucrează 41 de ore pe săptămână, dar productivitatea lor nu este nici măcar la jumătate din media europeană. În pofida aparenţelor, germanii nu sunt nici cei mai harnici şi nici cei mai productivi din Europa, potrivit Eurostat.

Grecii şi austriecii sunt cei care muncesc cele mai multe ore - 43,7 pe săptămână. Asta în timp ce un neamţ stă doar 42 de ore la locul de muncă. Românii, cu 41 de ore muncite pe săptămână, se află foarte aproape de media europeană, care este de 41,6 ore. Timpul petrecut la muncă nu este suficient pentru a putea spune care sunt cei mai eficienţi angajaţi.

Productivitatea angajatului român, de exemplu, a fost în 2010 de numai 47%, raportată la un etalon european de 100%. Românii se află pe locul doi de la coadă în acest clasament, fiind depăşiţi în ineficienţă doar de bulgari, care au o productivitate de numai 41,6.

Pe primul loc sunt poziţionaţi luxemburghezii, cu 171,8, deşi nu lucrează decât 37 de ore pe săptămână.

Grecii nu ajung la media europeană, având un procent provizoriu de numai 93, în timp ce nemţii depăşesc doar cu 5 procente media europeană. Spre comparaţie, americanii au o productivitate de 144, comparativ cu media europeană.




×
Subiecte în articol: munca studii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close