Antena 3 CNN Actualitate "Lacrimi, durere şi copii rămaşi fără părinţi" | Muncitorii morţi la explozia de la Călimăneşti au fost conduşi pe ultimul drum

"Lacrimi, durere şi copii rămaşi fără părinţi" | Muncitorii morţi la explozia de la Călimăneşti au fost conduşi pe ultimul drum

"Este tragic. Ne dorim să se evite astfel de tragedii ca să nu mai rămână copii fără părinți". Muncitorii care au murit în urma exploziei de la Călimănești au fost conduși pe ultimul drum. Printre lacrimi de durere şi revoltă familiile victimelor cer să se facă dreptate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2023   •   17:44

Chiar dacă au trecut trei zile de la tragedie, nu a fost identificat niciun vinovat la explozia de la Călimănești.

Rudele muncitorilor morți spun că nu li s-au dat prea multe explicații de către reprezentanții companiei pentru care lucrau victimele şi abia săptămâna viitoare încep audierile în dosarul exploziei.

Potrivit Transgaz, care a făcut verificări la faţa locului, au fost identificate mai multe nereguli care s-au petrecut la acea construcție de autostradă. Mai exact, nu au fost respectate mai multe avize, iar organizarea de șantier trebuia să fie făcută la minim 20 de metri de conducta de gaze. Însă până acum nimeni din firma de construcții nu a ieșit să afirme sau să infirme aceste informaţii.

Potrivit rudelor muncitorilor morți în urma exploziei de la Călimănești, programul de muncă era unul infernal. Se lucra în două ture a câte 12 ore. De asemenea, nu au fost contactați de nimeni din partea companiei de construcții. Mai mult, până în acest moment nu li s-a oferit niciun ajutor din punct de vedere financiar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Muncitorii morţi la explozia de la Călimăneşti au fost conduşi pe ultimul drum

Marius, bărbatul de 30 de ani care a murit în urma exploziei de la Călimănești a fost condus pe ultimul drum. La momentul deflagraţiei Marius se afla în utilaj și nu a avut nicio șansă. Marius s-a căsătorit la începutul acestei luni și aștepta un copil. 

"Îl cunoșteam foarte bine, îi cunosc părinții. A fost un copil exemplu. Plânge toată comuna după el. De abia a făcut nunta. Ce să mai vorbești cu familia când nu mai sunt buni de nimic, ce să-i mai întrebi ceva", spune o localnică din comuna Cârligele.

"Ceva îngrozitor,. Durere, supărare, întristare. Un băiat bun, muncitor. Am lucrat ocazional cu el", mai spune cineva. 

 "Un băiat bun și liniștit și părinții la fel. Am simțit durere mare în suflet", mai spune o femeie.

Multă suferință și în județul Neamț, la Bicaz. Sute de oameni au venit să fie alături de familia lui Emil Sebeș, ucis și el în urma deflagrației de pe A7.

"Este tragic. Ne dorim să se evite astfel de evenimente ca să nu mai rămână copii fără părinți", mai spune o femeie. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close