Antena 3 CNN Actualitate Muncitori români din Germania, amenințați după ce au dezvăluit ororile de pe plantațiile de sparanghel

Muncitori români din Germania, amenințați după ce au dezvăluit ororile de pe plantațiile de sparanghel

Guvernul caută soluţii pentru muncitorii români plecaţi în Germania care fie au rămas pe drumuri, fie sunt obligaţi să lucreze peste 100 de ore pe săptămână.

Muncitori români din Germania, amenințați după ce au dezvăluit ororile de pe plantațiile de sparanghel
Sursa foto: pixabay
21 Apr 2020   •   16:56

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a solicitat un dialog cu Ministrul Afacerilor Externe pentru a discuta această problemă după ce mai mulţi oameni au semnalat abuzurile făcute de angajatorii germani.

"Situația lor este complicată pentru că autoritățile nu au făcut nimic, în primul rând, ca să se asigure ce se va întâmpla în cazul în care vor exista incidente. Pentru că atunci când trimiți mii de muncitori sezonieri, din vina lor sau nu din vina lor, astfel de situații trebuiau prevăzute. Ce se întâmplă cu oamenii dați afară?

Preaviz de o zi și fără posibilitatea de a te întoarce în țară în aceeași zi", a spus Evghenia Kironaki, reporterul care a stat de vorbă cu mulți dintre românii aflați la muncă în Germania.

×
Subiecte în articol: Germania sparanghel Evghenia Kironaki
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close