Antena 3 CNN Actualitate Muncitori români exploatați pe un șantier din Italia. Fără îngrijiri medicale după un accident de muncă

Muncitori români exploatați pe un șantier din Italia. Fără îngrijiri medicale după un accident de muncă

O firmă de construcții din Italia este acuzată că a supus mai mulți angajați români la condiții dificile de lucru, precum locuințe insalubre și program de muncă de dimineață până seara.

Muncitori români exploatați pe un șantier din Italia. Fără îngrijiri medicale după un accident de muncă
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    06 Mai 2021   •   12:06

Informațiile au devenit publice în urma unui incident din 2017 când unui muncitor român i s-au refuzat îngrijirile medicale de către angajator după ce a suferit un accident la locul de muncă pe un șantier din localitatea Ussita. 

Inspectoratul de Muncă Nucleo dei Carabinieri din Macerata s-a sesizat și a început o anchetă în cazul firmei Europa SRL, o companie de construcții cu sediul în Melegano (Milano), deținută de un cetățean italian.

În urma cercetărilor s-a descoperit că 13 angajați români, recrutați de un român, George Carp, care lucrau pe un șantier din Ussita, unde se făceau lucrări pentru casele afectate de cutremur, erau supuși unor condiții foarte grele de muncă. Aceștia au fost cazați în spații insalubre, au trebuit să lucreze de dimineaţă până seara târziu, au fost plătiți sub norma legală și nu au primit zile libere. 

Firma trebuie să achite 230 mii euro care însumează plăți omise, contribuții de asigurări sociale și salariile angajaților.

Prima audiere va avea loc în luna iunie a acestui an.

Carabinierii au descoperit la sediul social al companiei Europa SRL bancnote contrafăcute, potrivit stiridiaspora.ro.

 

×
Subiecte în articol: muncitori santier Italia exploatare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close