Antena 3 Actualitate Muncitori români în Franța, în pericol uriaș: „Unii oameni îl au, dar spun: Nu mă pot opri”

Muncitori români în Franța, în pericol uriaș: „Unii oameni îl au, dar spun: Nu mă pot opri”

de M.P.    |    25 Iun 2020   •   21:00
Muncitori români în Franța, în pericol uriaș: „Unii oameni îl au, dar spun: Nu mă pot opri”
Sursa foto: Hepta

Se sacrifică pentru o viață mai bună, dar se expun la un pericol uriaș de a se infecta cu coronavirus. Muncitorii români, care lucrează la ferme, în Franța, trăiesc zilnic cu teama că ar putea avea virusul, însă păstrează tăcerea pentru a nu fi internați.

Autorităţile din Franța au început testările, ceea ce au făcut să descopere noi și noi focare de Covid-19.

Iar unul dintre acestea se afla chiar printre muncitori sezonieri din Bouches-du-Rhône. Dintre cei 4.762 de lucrători sezonieri testaţi în Bouches-du-Rhône, 258 au fost pozitivi.

Situație îngrijorătoare

Autoritățile recunosc că situația este îngrijorătoare. „Dacă te întâlneşti cu cineva căruia nu-i pasă, ar putea ieşi un adevărat masacru”, a declarat David Sève, preşedintele FDSEA du Gard, principalul sindicat agricol, care angajează 70 de muncitori în livezile sale din Beaucaire, potrivit France Info.

„Unii oameni îl au, dar spun Nu mă pot opri. S-a întâmplat ca trei sau patru persoane care locuiesc în apartament să afle că unul are Covid-19. Ceilalţi i-au luat lucrurile şi i le-au aruncat cu totul”, atrage atenţia David Sève. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close