Antena 3 CNN Actualitate Municipiul Constanța intră în carantină pentru două săptămâni

Municipiul Constanța intră în carantină pentru două săptămâni

Municipiul Constanța intră în carantină de vineri seară, pentru două săptămâni, după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 9 la mia de locuitori.

Municipiul Constanța intră în carantină pentru două săptămâni
de Dan Gabor    |    19 Noi 2020   •   16:54

Astfel, carantina va intra în vigoare vineri începând cu ora 20.00, pentru 14 zile.

"Carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie a.c. Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori.  

În acest moment, indicele în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, a anunțat Prefectura Constanța.

Pe durata carantinei, circulaţia va fi limitată, fiind interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale.

Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Între orele 23.00-5.00 constănțenii pot ieși din casă doar în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată, pentru achiziționarea de medicamente sau pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Slujbele religioase sunt permise doar în exteriorul clădirilor, la care trebuie să se respecta norma de 4 mp/persoană. La înmormântări pot participa maximum 20 de persoane.

Rata de infectare în municipiul Constanța a ajuns joi la 9.11, iar în județ la 5.97.

 

 

×
Subiecte în articol: carantină Constanța
Parteneri
A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru!
x close