Antena 3 CNN Actualitate Muniţia descărcată de una din firmele lui Mircea Băsescu se află la fosta unitate militară din Băbeni

Muniţia descărcată de una din firmele lui Mircea Băsescu se află la fosta unitate militară din Băbeni

Muniţia descărcată de una din firmele lui Mircea Băsescu se află la fosta unitate militară din Băbeni
Sursa foto: Munitie
27 Aug 2009   •   09:02

Muniţia descărcată în portul Constanţa, de una dintre firmele lui Mircea Băsescu, a ajuns la fosta unitate militară din Băbeni, judeţul Vâlcea. Aici, o parte din cantitatea de muniţie a fost distrusă. Autorităţile se spală pe mâini în acest caz. Ministerul Apărării precizează că nu are nicio implicare în contractele derulate de Uzina Mecanică Băbeni, cu alte firme.

La Uzina Mecanică Băbeni au fost aduse peste 1.600 de tone de muniţie. Aceasta provine din Taiwan şi a fost adusă de compania Romagro. Până acum, doar o parte din muniţie a fost distrusă. Directorul uzinei a precizat că muniţia primită la uzina din Băbeni era extrem de veche. Mărculescu a negat orice legătură cu fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Autorităţile încearcă să se distanţeze de acest caz. Ministerul Apărării precizează că nu are nicio implicare în contractele derulate de Uzina Mecanică Băbeni cu alte firme. Răspunsul MApN este urmare a unei solicitări a preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Nici Ministerul de Externe nu se amestecă. Cristian Diaconescu a afirmat că ministerul pe care îl conduce nu are nicio legătură cu presupusul import de arme prin firma lui Mircea Băsescu. Ministrul Afacerilor Externe a arătat că instituţiile statului trebuie să îşi spună punctul de vedere în acest caz.



Antena 3

×
Subiecte în articol: munitie mircea basescu Valcea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close