Antena 3 CNN Actualitate Munţi de alge în sudul litoralului! Turiştii se plâng de mirosul insuportabil emanat de plantele verzi de la malul mării

Munţi de alge în sudul litoralului! Turiştii se plâng de mirosul insuportabil emanat de plantele verzi de la malul mării

Algele continuă să fie o problemă pe litoral. Deşi Apele Române intervin în fiecare seară pentru strângerea lor, dimineaţa apar altele. Iar când temperaturile cresc, emană şi un miros insuportabil.

Munţi de alge în sudul litoralului! Turiştii se plâng de mirosul insuportabil emanat de plantele verzi de la malul mării
Sursa foto: Apele Romane Dobrogea-Litoral
de Cătălina Buzoianu    |    13 Iul 2022   •   17:49

Sudul litoralului este invadat de alge! În Jupiter, Venus, Saturn sau Cap Aurora, golfurile sunt pline de plantele verzi aduse la țărm.

Mai grav este că unele s-au uscat și miros îngrozitor, spre disperarea turiștilor veniți sa facă plajă în aceste zone. 

În weekend. pe litoral a bătut vântul cu putere și sute de tone de alge marine au fost desprinse de pe fundul mării.

Acum, plantele verzi sunt aduse zilnic la mal, în sudul litoralului.

Ţărmul este împânzit de alge, iar oamenii fac adevărate slalomuri ca să poată ieși din apă. 

Cei de la Apele Române susțin că în fiecare seară, utilajele intră pe plajă și strâng algele.

"Încercăm să gestionăm dezvoltarea fenomenului algal, prezent în ultimele zile pe litoralul românesc cu preponderență în zona de sud a țărmului românesc.

Echipele Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) vor fi prezente seară de seară, acolo unde este nevoie", au transmis reprezentanţii de la Apele Române Dobrogea-Litoral.

Specialiștii ne dau asigurări că nu trebuie să ne facem probleme, pentru ca algele nu sunt periculoase, iar fenomenele de înflorire algală sunt obișnuite atunci când temperaturile cresc.

Nu trebuie lăsate însă în soare pe termen îndelungat, pentru că pe lânga aspectul neplăcut, ele emană și un miros îngrozitor.

×
Subiecte în articol: alge litoral
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close