Antena 3 CNN Actualitate Mureş: O grupare care falsifica bancnote euro şi lei a fost destructurată

Mureş: O grupare care falsifica bancnote euro şi lei a fost destructurată

Mureş: O grupare care falsifica bancnote euro şi lei a fost destructurată
Sursa foto: Foto: fbi.gov
19 Mar 2012   •   19:49

O grupare formată din opt persoane a fost destructurată de către poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT, respectivi fiind suspectaţi de falsificare de bancnote autohtone şi străine, informează IGPR, sursă preluată de Agerpres. Infractorii au pus bancnotele în circulaţie în judeţele Mureş, Harghita, Cluj şi Sibiu în perioada mai 2011 - martie 2012.
   
Patru dintre falsificatorii de bani au fost prinşi în flagrant, de către poliţiştii din cadrul SCCO Harghita, în colaborare cu BCCO Târgu-Mureş şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Harghita, în data de 15 martie în localitatea Sângeorgiu de Mureş având asupra lor 128 de bancnote contrafăcute de 50 şi 100 de euro, toate cu aceeaşi serie, care totalizau suma de 9.800 de euro. Concomitent cu derularea flagrantului au mai fost depistaţi alţi doi membri ai grupării.
   
Din cercetări s-a stabilit că bancnotele contrafăcute au fost cumpărate contra sumei de 1.400 de lei şi două telefoane mobile. De la locuinţa unuia dintre membrii grupării au fost ridicate, în vederea cercetărilor, o imprimantă şi suma de bani în lei, rezultată în urma tranzacţiei. Ulterior, au fost identificate alte două persoane suspectate că au fost implicate în contrafacerea şi plasarea de bancnote străine şi autohtone.
   
Cei opt sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificarea de monede sau alte valori, falsificarea de valori străine şi înşelăciune. Faţă de trei dintre membrii grupării instanţa de judecată a emis deja mandate de arestare preventivă pentru 29 zile, iar faţă de ceilalţi cinci s-au emis ordonanţe de obligare de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Harghita inselaciune
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close