Antena 3 CNN Actualitate Mureş. Sute de oameni protestează faţă de închiderea spitalului din Sărmaşu

Mureş. Sute de oameni protestează faţă de închiderea spitalului din Sărmaşu

Mureş. Sute de oameni protestează faţă de închiderea spitalului din Sărmaşu
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Apr 2011   •   15:11

Localnicii din Sărmaşu, judeţul Mureş, încearcă din nou să îşi salveze spitalul. Oamenii protestează pentru a doua oară faţă de închiderea unităţii. De două săptămâni, asistentele şi ceilalţi angajaţi ai spitalului s-au trezit fără serviciu şi fără alternative.

Peste 200 de oameni din Sărmaşu şi din localităţile învecinate au venit să protesteze în faţa de aici, faţă de decizia de transformare a spitalului în azil de bătrâni.

Oamenii spun că sunt la o distanţă de 70 de km de Cluj sau Bistriţa şi nu vor să rămână fără spital. În plus, spun ei, există azile suficiente în zonă, iar menţinerea unităţii sanitare este absolut necesară pentru comunele din zonă.

"Ne face praf Băsescu! Să meargă el la azil, domnule! Nouă nu ne trebuie azil", au strigat, nemulţumiţi, oamenii.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva ministrului Sănătăţii, Cseke Atilla.

"Cseke nu uita, Sănătatea nu-i a ta! Trebuie înlăturat imediat! (Cseke - n.r.) Cu toată gaşca UDMR-ului. UMDR-ul, care e cel mai vinovat, la ora actuală!", scandau oamenii nemulţumiţi.

Primarul din Sărmaşu spune că singura speranţă este să păstreze Unitatea de primiri Urgenţe. Secţia de pediatrie şi cea de interne sunt condamnate la desfiinţare.

Administraţia şi localnicii din Sărmaşu şi din zece comune limitrofe au strâns peste 5.000 de semnături pentru păstrarea spitalului.

 


×
Subiecte în articol: desfiintare protest azil semnaturi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close