Antena 3 CNN Actualitate N-au mai trecut testul alegerilor, dar au primit funcții la stat. Cine sunt norocoșii parlamentari

N-au mai trecut testul alegerilor, dar au primit funcții la stat. Cine sunt norocoșii parlamentari

N-au mai trecut testul alegerilor, dar au primit funcții la stat. Cine sunt norocoșii parlamentari
Sursa foto: Foto: Pressone
23 Aug 2017   •   12:03

Peste 20 de foști parlamentari din legislatura trecută care n-au mai încăput pe listele de candidați ai partidelor sau care au pierdut alegerile s-au înfipt apoi în posturi călduțe din aparatul de stat. S-au risipit care încotro: unul la o Agenție Nucleară, altul la Ministerul Sănătății sau la Senat, cu titulaturi precum "expert", "consilier personal", "director" sau chiar "președinte", scrie Pressone.ro.

Fostul senator PSD Timotei Stuparu (66 de ani) a fost numit secretar general adjunct al Senatului în ianuarie 2017. Numirea s-a produs în timp ce Stuparu era într-un proces cu năbădăi. A fost trimis în judecată după ce a concediat o femeie angajată la biroul său parlamentar, dar pe care, în acte, a păstrat-o în funcție și al cărei salariu l-a încasat el.

Tot la Senat, și tot pe funcții de conducere, au fost numiți și fostul deputat PNL care a migrat la ALDE Mihăiță Calimente, fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu (ALDE), care este astăzi director, dar și fostul senator PSD Neculai Bereanu – de asemenea, director.

La Guvern a fost numit în funcție de către premierul Mihai Tudose, pe un post de consilier de stat, și fostul deputat UDMR László Borbély (63 de ani).

Mai multe aici.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close