Antena 3 CNN Actualitate Nadia Comăneci a împlinit astăzi 61 de ani!

Nadia Comăneci a împlinit astăzi 61 de ani!

Prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică, Nadia Comănesci, a împlinit, astăzi, vârsta de 61 de ani.

Nadia Comăneci a împlinit astăzi 61 de ani!
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2022   •   17:49

La doar 11 ani, Nadia Comăneci era deja campioană a României, iar doi ani mai târziu câştiga aurul în primul concurs internaţional.

În total, «zeița de la Montreal» a câştigat cinci medalii olimpice de aur.

Nadia a petrecut această zi specială în compania soțului și a câtorva prieteni apropiați, care au celebrat-o în cadrul unui eveniment restrâns.

La petrecere, Nadia a primit un tort pe care prietenii au pus numărul "39", moment în care a izbucnit în râs.

La vârsta de 13 ani, respectiv în anul 1974, a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană).

A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a Jocurilor Olimpice care a intrat în istoria sportului drept "Olimpiada Nadia Comăneci", după ce Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică) şi a stabilit un "record absolut": 20 de puncte la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro.

Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

View this post on Instagram

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

×
Subiecte în articol: Nadia Comăneci
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close