Antena 3 CNN Actualitate Nadia Comăneci: "Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele Europene! Performanţa gimnastelor române este istorică!"

Nadia Comăneci: "Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele Europene! Performanţa gimnastelor române este istorică!"

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a comentat, în direct la Antena 3, realizarea excepţională a sportivelor din echipa de gimnastică feminină a României la Campionatul European din Turcia.

Nadia Comăneci: "Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele Europene! Performanţa gimnastelor române este istorică!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Dec 2020   •   18:50

"Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. Mă bucur să văd că există ceva promiţător şi această campanie făcută acum câţiva ani produce succese. Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o "dispariţie" de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil (...) A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total", a spus fosta mare gimnastă într-o intervenţie telefonică în direct la Antena 3.

Gimnasta Ana Bărbosu, medalii de aur la toate cele patru finale pe aparate la Campionatul European

Junioara Ana Bărbosu a câştigat, duminică, toate cele 4 medalii de aur la finalele pe aparate, la Campionatul European de Gimnastică de la Mersin.

Ana Bărbosu a câștigat aurul la paralele (13.450 puncte), la bârnă (13.100 puncte), la sărituri (13.700 puncte) și la sol (13.250 puncte).

Larisa Iordache a fost aproape de a egala, duminică, performanţa Anei Bărbosu. 

Iordache a luat aurul la bârnă și la sol și argintul la sărituri. Titlul la sol a fost atribuit Larisei abia după ce antrenorii români au contestat prima notă (13.050), care o plasa doar pe locul 2. După recalculare, Iordache a fost notată cu 13.450.

Tot la finalele pe aparate, Silviana Sfiringu a urcat alături de Larisa Iordache pe a doua treaptă a podiumului la bârnă.

Echipa României se întoarce de la competiția din Turcia cu 8 medalii de aur, 5 de argint și una de bronz.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close