Antena 3 CNN Actualitate Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante: "Când concuram şi mă antrenam aveam durere în fiecare zi"

Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante: "Când concuram şi mă antrenam aveam durere în fiecare zi"

Nadia Comăneci a acordat, marți, un interviu publicaţiei „La Gazzetta dello Sport” în care a făcut o serie de mărturisiri emoționante despre durerile fizice îndurate de sportivii de la gimnastică. „Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus legenda gimnasticii mondiale.

Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante: "Când concuram şi mă antrenam aveam durere în fiecare zi"
de Claudia Popovici    |    03 Aug 2021   •   23:38

Nadia Comăneci, în vârstă de 59 de ani, câştigătoarea primului 10 perfect la Jocurile Olimpice, acum 45 de ani, a acordat, marți, un interviu în publicaţia „La Gazzetta dello Sport”, referitor la performanţa obţinută de campioana Italiei, Vanessa Ferrari, care a obținut argint istoric la sol, luni, la o vârstă înaintată. Sportiva va împlini 31 de ani în luna noiembrie. Medalia este o premieră pentru Italia.

„Aşa se explică totul: este o scorpioancă, precum sunt eu! Încăpăţânată şi luptătoare, o adevărată luptătoare", le-a zis Nadia peninsularilor.

Italianca a suferit mai multe accidentări, cea mai recentă şi cea mai gravă în 2017, când şi-a rupt tendonul lui Ahile.

"Există durere şi pentru că nu există alternative"

Nadia a vorbit, în acest context, despre durerile fizice îndurate de sportivii de la gimnastică, mărturiile fiind emoționante.

„Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia.

Românca stabilită în SUA a vorbit şi despre cazul Simone Biles, care suferă de twisties, similar cu o pierdere a reperelor în aer. Soțul Nadiei, Bart, a suferit de această afecțiune.

„Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA - n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu "comunică". Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”, a mărturisit fosta sportivă.

Italienii au întrebat-o pe Nadia despre România, care a lipsit de la concursul pe echipe la Tokyo. „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”, a încheiat Nadia.

×
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close