Antena 3 CNN Actualitate NASA, declaraţie şocantă: Pământul a fost la doi paşi de ''Armageddon''

NASA, declaraţie şocantă: Pământul a fost la doi paşi de ''Armageddon''

NASA, declaraţie şocantă: Pământul a fost la doi paşi de ''Armageddon''
Sursa foto: foto: pixabay.com
15 Dec 2016   •   11:50

Experţii NASA susţin că, în prezent, nu se poate face nimic pentru a evita un impact cu un obiect cosmic.

Dr. Joseph Nuth, un cercetător NASA, susţine că în eventualitatea unui impact cu o cometă sau asteroid, nu se poate face nimic. Acesta susţine că în prezent este nevoie de aproximativ 5 ani de pregătire pentru o navă spaţială de a fi lansată în spaţiu. Un scenariu ca în filmul Armageddon în care echipe de experţi să aterizeze pe asteroid este, deocamdată, improbabil. Traiectoriile cometelor şi asteroizilor sunt imprevizibile pe o durată mare de timp, potrivit descopera.ro.

Nuth precizează că Pământul a fost aproape de impact în două ocazii recente, în 1996, când o cometă a lovit planeta Jupiter, şi altă dată în 2014, când altă cometă a trecut la o distanţă foarte mică de Marte. Experţii au descoperit cometa în cazul din urmă cu doar 22 de luni înainte, timp foarte mic pentru a iniţia un proiect de mare avengurgă şi de asemenea, nemaiîntâlnit.

Totuşi, aceste evenimente sunt extrem de rare în istoria Terrei, dar ultima ciocnire majoră a dus la dispariţia dinozaurilor. S-a observat de asemenea că ocurenţa acestor impacturi majore au loc o dată la 60 de milioane de ani, chiar timpul care a trecut de la extincţia dinozaurilor.

NASA a elaborat un proiect care presupune apărarea planetei în caz de un asemenea eveniment, dar este în faza incipientă. Nuth a recomandat construirea unei rachete de intercepţie care să fie ţinută în depozit şi care să fie testată periodic. Scopul este ca această rachetă să fie gata de lansare într-un an de zile, pentru a fi utilă şi în situaţia în care obiectul cosmic vine din zone greu observabile, precum Soarele. Aceasta este o simplă idee, iar un astfel de proiect trebuie să aibă acordul Congresului pentru a fi iniţiat.

×
Subiecte în articol: NASA asteroid
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close