Antena 3 CNN Actualitate Năstase, după eliberare: Ar fi nevoie de o lege a graţierii şi alegeri parlamentare la anul. Am primit oferte de la un guvern străin

Năstase, după eliberare: Ar fi nevoie de o lege a graţierii şi alegeri parlamentare la anul. Am primit oferte de la un guvern străin

Năstase, după eliberare: Ar fi nevoie de o lege a graţierii şi alegeri parlamentare la anul. Am primit oferte de la un guvern străin
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2014   •   20:25

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea din Penitenciarul Jilava, despre necesitatea unei legi a graţierii, a alegerilor parlamentare anticipate, dar şi despre aministie fiscală, spunând că încercările din ultimii ani l-au întărit.

 
"Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii", a declarat fostul premier, precizând că această lege a graţierii ar trebui "să fie într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la şapte ani".
 
În ceea ce priveşte alegerile, Năstase a spus că "statul român în momentul de faţă are numai două puteri: executivul, format din preşedinte şi guvern, şi justiţia". 
 
"Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă  astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul".
 
Întrebat dacă va reintra în politică, fostul premier PSD a precizat că, timp de nouă ani, nu poate ocupa funcţii publice, dar a adăugat că a primit oferte de la mai multe multinaţionale, dar şi din partea unui guvern străin, refuzând însă să precizeze despre ce ţară este vorba.

De asemenea, Năstase a mai spus că vrea să se întoracă la catedră şi şi-ar dori să fie şi consultant politic.
 
"Ştiţi foarte bine că în următorii nouă ani eu practic nu voi putea să ocup funcţii publice şi, din acest punct de vedere, mi-a făcut mare plăcere să primesc diverse oferte de la nişte societăţi multinaţionale şi de la un guvern străin. Să nu mă întrebaţi de unde pentru că oricum nu o să vă spun", a spus Năstase. 
 
Fostul premier a precizat că în prezent scrie o carte intitulată "Traversarea deşertului", în care va include experienţa penitenciarului.
 
Totodată, Năstase i-a anunţat pe jurnalişti că nu va acorda interviuri în perioada următoare.

Adrian Năstase a fost eliberat joi din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.
 
Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat. Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase.
 
Năstase a executat efectiv 500 de zile de pedeapsă, respectiv 228 de zile din pedeapsa primită în dosarul "Zambaccian" şi 272 din condamnarea dispusă în "Trofeul calităţii". La acestea s-au adăugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrări ştiinţifice. Astfel, s-a considerat că Năstase a executat 605 zile din pedeapsă. 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Metoda prin care facturile la încălzire pot fi reduse cu 20%!
x close