Năstase îi scrie lui Barroso să îl scape de justiţia română şi să îl pedepsească pe Băsescu pentru flotă

04 Mar 2009   •   05:26
Năstase îi scrie lui Barroso să îl scape de justiţia română şi să îl pedepsească pe Băsescu pentru flotă

adrian nastase

Fostul premier Adrian Năstase i-a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedintelui CE, Jose Barroso, în care afirmă că este hărţuit politic prin intermediul DNA şi arată că în dosarul legat campania din 2004 sunt vizaţi 972 de martori, în timp în procesul de la Nurnberg au fost audiaţi doar 270.


"Vă informez că astăzi a avut loc prima Ťvictorieť a justiţiei independente în România. M-am prezentat, în baza Rechizitoriului depus de Daniel Morar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru primul termen în dosarul care vizează finanţarea, cu pixuri şi brichete, a campaniei electorale din 2004, a PSD şi a mea", îi scrie Năstase lui Barroso.

El menţionează că pentru ca procesul să se desfăşoare cât mai "obiectiv", Daniel Morar a propus pentru audieri, în dosarul menţionat, 972 de martori.


Fostul premier îşi publică scrisoarea pe blogul personal, unde arată şi forurilor europene ce a declarat în România în decursul timpului: implicarea politică şi lipsa de profesionalism, care îl vor târî prin tribunale o perioadă de circa 9 - 10 ani, ?perioadă care va depăşi, fără îndoială, durata mandatului actualei Comisii Europene ce monitorizează succesele "remarcabile" ale procurorilor lui Daniel Morar?.


El aminteşte în scrisoare şi de dosarul flota, în care în noiembrie 2002, se cerea ?trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu pentru acuzaţii grave de corupţie legate de un prejudiciu de 300.000.000 USD şi diverse alte fapte. În urma primirii acestui aviz, dosarul a fost trimis în instanţă, însă, după schimbarea de regim politic din 2004, instanţa a descoperit un viciu fundamental în acest dosar şi anume, faptul că dosarul fusese trimis nu sub semnătura şefului PNA (DNA), ci sub semnătura celui pe care îl lăsase la comandă şeful său, conform regulamentului?.


El a daugă că, în aceste condiţii, "probabil Comisia Europeană s-ar fi aşteptat ca Daniel Morar, ŤEuropeanul anuluiť, care se jura presei Ťcă dosarele penale nu se fac în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeriť, să semneze simplu, acoperind viciul formal şi retrimiţând dosarul în instanţă, pentru ca Traian Băsescu să poată să-şi rezolve elegant problemele cu justiţia".


"Ei bine, nu! Daniel Morar a chemat un grup de procurori din provincie, pe care i-a detaşat la Bucureşti, pentru a spăla acest dosar, prin intermediul a două expertize care o contraziceau pe cea iniţială, arătând că, în ciuda evidenţei, statul român nu a pierdut nimic pierzându-şi flota comercială, ci chiar a câştigat. Daniel Morar a asigurat disjungerea dosarului pentru Traian Băsescu, interpretând textul Constituţiei în propria viziune şi oferindu-i astfel imunitate absolută pentru fapte penale. În felul acesta, principiul din Constituţie Ťnimeni nu este mai presus de legeť a căpătat o reflectare erga omnes şi în practica politică. Regret că trebuie să vă scriu despre aceste lucruri, dar sper ca după patru ani, distinşii membri ai Comisiei Europene vor înţelege acţiunile de hărţuire politică împotriva mea, prin folosirea unui instrument politic - D.N.A.-ul lui Daniel Morar Ťreloadedť", mai scrie Năstase.


Antena3.ro

x close