Antena 3 CNN Actualitate Năstase, pe blog: Monica Macovei "a băgat" România în Europa

Năstase, pe blog: Monica Macovei "a băgat" România în Europa

Năstase, pe blog: Monica Macovei "a băgat" România în Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Oct 2012   •   19:49

Fostul premier Adrian Năstase scrie, pe blog, referindu-se la o declaraţie a vicepreşedintelui PDL Monica Macovei, despre care spune că "nu e un text de pictorial", ci un fragment dintr-un discurs la o întâlnire cu aleşi locali, că el ştia că "povestea cu băgatul României în UE" a fost altfel.

"Monica Macovei a băgat-o în Europa. E vorba de România. Pe dânsa, se pare, a băgat-o Monica Macovei în Europa. Tot ce am făcut, miniştrii din acest partid - Vasile, eu şi alţii - şi am băgat România în Uniunea Europeană... Nu e un text de pictorial, ci un fragment din discursul rostit la întâlnirea cu aleşii locali ai PDL. Se pare că la vremea aceea România era un fel de insulă în Pacific şi, printr-un efort de viol colectiv, miniştrii PDL au reuşit să înghesuie România pe harta Europei", scrie Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Năstase continuă spunând că el ştia însă că povestea cu "băgatul" României în Uniunea Europeană  a fost altfel.

"Ştiam că negocierile pentru cele 30 de capitole s-au derulat în perioada 2001-2004 şi s-au finalizat în decembrie 2004 - în timpul alegerilor prezidenţiale. A fost oare Macovei ministru în perioada aceea? Tot cu acea ocazie - repet, în decembrie 2004 - în baza negocierilor dintre guvernul PSD, condus de mine, şi Comisia Europeană, condusă de Romano Prodi (nu de Manuel Barroso!), s-au stabilit semnarea tratatului de aderare în aprilie 2005 şi aderarea efectivă la UE de la 1 ianuarie 2007. E adevărat însă că după ce Macovei şi-a făcut treaba în justiţie şi după opt ani de eforturi ale sale, inclusiv cu Fratini şi cu alţi funcţionari de la Bruxelles, din toate sondajele de opinie rezultă că opiniile nivelul corupţiei în România acum este mai ridicat decât era în 2004", susţine Năstase.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Monica Macovei România
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close