Antena 3 CNN Actualitate Năstase, trimis în judecată în dosarul Tamara

Năstase, trimis în judecată în dosarul Tamara

Năstase, trimis în judecată în dosarul Tamara
Sursa foto: adrian nastase
21 Oct 2009   •   12:31

Adrian Năstase a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de dare de mită, în dosarul Tamara. În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi fostul său consilier, Ristea Priboi, şi Ioan Melinescu, fost preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit rechizitoriului DNA, "în cursul lunii noiembrie 2000, inculpatul Melinescu Ioan, în calitate de membru al Plenului Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, i-a contactat, cu sprijinul persoanei denunţătoare, pe inculpaţii Priboi Ristea şi Năstase Adrian, cărora le-a comunicat că, în cadrul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, se află în lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o lucrare având ca obiect depunerea în numerar a unei sume de 400.000 USD, într-un cont bancar având-o ca titular pe Năstase Daniela, soţia inculpatului Năstase Adrian", se arată într-un comunicat DNA.

Năstase l-a numit ulterior pe Melinescu în fruntea Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Acesta "a sustras lucrarea nr. S3439/1999 (care o viza pe Năstase Daniela), şi a înmânat-o lui Priboi Ristea, consilier al primului ministru Năstase Adrian, cu scopul de a-i fi remisă acestuia din urmă".

Parlamentul a avizat, în martie anul acesta, începerea urmăririi penale împotriva fostului premier.

Citiţi comunicatul DNA (pdf)


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase mita
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close