Antena 3 CNN Actualitate Nastasiu: Statul a plătit 30 milioane de dolari pentru jurnaliştii răpiţi în Irak

Nastasiu: Statul a plătit 30 milioane de dolari pentru jurnaliştii răpiţi în Irak

Nastasiu: Statul a plătit 30 milioane de dolari pentru jurnaliştii răpiţi în Irak
Sursa foto: nastasiu
19 Noi 2009   •   10:45

Ciprian Nastasiu, fostul anchetator în cazul Hayssam declară, în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, că suma plătită pentru răscumpărarea jurnaliştilor ar putea fi de 30 de milioane de dolari. Totodată, Nastasiu spune că va publica un volum nou, despre marea crimă organizată din România şi relţiile externe ale acesteia, la nivel înalt.

Ciprian Nastasiu, fostul anchetator în cazul Omar Hayssam, face noi dezvăluiri în ediţia de joi a Jurnalului Naţional. Nastasiu vorbeşte din nou de suma care ar fi fost dată pentru răscumpărarea jurnaliştilor. De această dată fostul procuror vehiculează suma de 30 de milioane de dolari. Informaţiile despre dispariţia a 4 milioane de euro din banii de răscumpărare vin de la oficialii americani şi irakieni, susţine fostul anchetator. Aceşti bani au dispărut cu siguranţă, indiferent de valoarea sumei care a fost plătită.

Ciprian Nastasiu susţine că şeful statului ştia unde se află Omar Hayssam. Asta spre deosebire de sefii serviciilor care au fost chemaţi la Cotroceni să dea explicaţii că nu cunoaşteau modul în care a plecat Hayssam.

Nastasiu a declarat ziariştilor de la Jurnalul Naţional că va mai publica două volume. Următoarea carte, care va fi publicată peste jumătate de an, va fi despre un dosar de "crimă organizată, de gulere albe, plus relaţii externe ale acestei crime organizate la nivel înalt", a dezvăluit fostul procuror.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam jurnalisti Irak
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close