Antena 3 CNN Actualitate O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD, la Arad. Salvator: "Cea mai intensă senzaţie"

O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD, la Arad. Salvator: "Cea mai intensă senzaţie"

Alexandra nu a mai avut răbdare ca ambulanța SMURD care o ducea pe mama ei la Maternitatea din Arad să ajungă la destinație și a venit pe lume în autospecială. Născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului, fetiţa a fost salvată de paramedici.

O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD, la Arad. Salvator: "Cea mai intensă senzaţie"
Sursa foto: ISU ARAD
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2021   •   08:13

Alexandra Mirela a venit pe lume, sâmbătă, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac, ajutată de trei paramedici: plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg.maj. Kristian Ivan Krajcsik și sg.maj Alin Paulik.

Cei trei au luat femeia însărcinată din Nădlac pentru a o duce la Matenitatea din Arad, unde urma să nască. Pe drumul spre Arad înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: femeia a început să acuze dureri puternice și contracții aproximativ din 3 în 3 minute.

"Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat în sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar cordonul oblilical era înfășurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică”, potrivit ISU Arad.

Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul și a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical a curățat curățat copilul, l-a învelit și l-a pus lângă mamă.

"A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii", a spus salvatorul.

×
Subiecte în articol: Arad nastere ambulanta
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close