Antena 3 CNN Actualitate Năsui: "Cîţu face un cadou de rămas bun bugetarilor şi celor cu pensii speciale"

Năsui: "Cîţu face un cadou de rămas bun bugetarilor şi celor cu pensii speciale"

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui îl acuză pe Florin Cîţu că, prin majorarea salariului minim, cu o zi înainte de moţiunea de cenzură din Parlament, face un cadou de ”rămas bun” atât bugetarilor cât şi celor cu pensii speciale.

Năsui: "Cîţu face un cadou de rămas bun bugetarilor şi celor cu pensii speciale"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    04 Oct 2021   •   19:58

„Pe ultima sută de metri, Florin Cîţu face un cadou de rămas bun bugetarilor şi celor cu pensii speciale, în loc să aplice programul de guvernare şi să mărească real veniturile populaţiei. În ultimele şedinţe de guvern de dinaintea moţiunii, guvernul echipei câştigătoare pune pe ordinea de zi, la repezeală, o hotărâre de guvern prin care creşte cu un oarecare procent salariul minim pe economie.

De ce are statul interes să tot crească salariul minim brut în loc să îl crească pe cel net prin neimpozitare? În primul rând pentru că atunci când creşte salariul minim brut, cresc impozitele pe care le ia statul. Din 100 de lei salariu, aproximativ jumătate merg la angajat şi jumătate merg la stat. Creşterea salariului minim este o metodă de a creşte banii pe care îi ia statul şi de a diminua banii întreprinderilor private”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

„Toate salariile bugetarilor sunt exprimate în termeni de salariu minim (conform L153/2017). Chiar dacă această lege se referă la personalul angajat în structurile centrale ale statului, cele din local sunt raportate la salariul viceprimarului, care la rândul său depinde de legea 153/2017. În final, toate vor creşte.

Pensia contribuabililor normali este legată numai de contribuţie. Pensia lor specială este legată de salariul din categoria respectivă. Alt privilegiu care explică de ce pensiile speciale cresc la un ritm mult mai alert decât pensiile normale”, a mai scris fostul ministru USR-PLUS.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui Florin Cîțu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close