Antena 3 CNN Actualitate Nati Meir a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Nati Meir a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Nati Meir a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Oct 2010   •   17:53

Fostul deputat Nati Meir a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune, după ce le-a promis mai multor persoane că le dă sume de bani împrumut în schimbul unor garanţii, potrivit Mediafax.

Mai mult decât atât, Nati Meir va trebui să plătească daune materiale pentru opt dintre părţile civile constituite în dosar.

Potrivit deciziei instanţei, fostul deputat nu mai are dreptul de a fi ales şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe perioada executării condamnării de şapte ani, dar şi la 4 ani după executare.

Decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată de acuzat cu apel, caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti.

Nati Meir, care a adus un prejudiciu în valoare de 444.235 de lei, s-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, arătându-le acestora, în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Fostul deputat, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, pentru trafic de influenţă, a încercat, la sfârşitul săptămânii trecute, să se spânzure în toaleta celulei sale, fără succes însă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nati meir arestat inchisoare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close