Antena 3 CNN Actualitate Nati Meir, aflat în închisoare, reclamat la Poliţie de alte 25 de persoane pentru înşelăciune

Nati Meir, aflat în închisoare, reclamat la Poliţie de alte 25 de persoane pentru înşelăciune

Nati Meir, aflat în închisoare, reclamat la Poliţie de alte 25 de persoane pentru înşelăciune
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    28 Aug 2012   •   14:18

Fostul deputat Nati Meir - arestat preventiv din 2 august pentru că a indus în eroare mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel - a fost reclamat la Poliţie, pentru fapte similare, de alte 25 de persoane, informează, marţi, Poliţia Capitalei.

"Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - sector 1, extinzând cercetările asupra lui M.N. (57 de ani), arestat în altă cauză, au stabilit faptul că în perioada mai - iulie 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare un număr de alte 25 persoane, promiţându-le că prin intermediul societăţii sale, le va obţine vize şi contracte de muncă în Israel", precizează sursa citată, potrivit Mediafax.

Meir pretindea suma de 800 lei drept taxă de înscriere şi alte sume ce variau între 250 şi 3.700 de euro de la fiecare persoană pentru a le facilita obţinerea vizei de lucru şi angajarea acestora la societăţi din Israel, în realitate, neexistând nicio bază contractuală care să permită realizarea acestui fapt.

Pe 1 august, oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Nati Meir, pentru înşelăciune, constând în aceea că în perioada aprilie - mai 2012 a indus în eroare mai multe persoane, susţinând că reprezintă o societate comercială prin intermediul căreia urma să le obţină viză de muncă şi să îi angajeaze în Israel şi cerând fiecăreia dintre persoane bani pentru taxa de înscriere şi biletele de avion.

În realitate, societatea comercială nu are în obiectul de activitate recrutarea forţei de muncă şi nu are încheiate contracte cu societăţi comerciale din Israel în baza cărora să trimită forţă de muncă în această tară.

Serviciul de Investigare a Fraudelor - sector 1 continuă cercetările pentru înşelăciune, cu Nati Meir în stare de arest.




×
Subiecte în articol: nati meir inselaciune inchisoare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close