Antena 3 Actualitate Ne otrăvim copiii! Cel mai toxic fruct de pe piață! Medicul Adina Alberts, semnal de alarmă

Ne otrăvim copiii! Cel mai toxic fruct de pe piață! Medicul Adina Alberts, semnal de alarmă

de Laura Dinu    |    28 Iul 2020   •   11:50
Ne otrăvim copiii! Cel mai toxic fruct de pe piață! Medicul Adina Alberts, semnal de alarmă
Sursa foto: pixabay

Adina Alberts, medic chirurg estetician, a postat pe o rețea socială un video prin care demonstrează cât de toxici sunt pepenii găsiți în piețele din România, în această perioadă.

”SEMNAL DE ALARMĂ!
Este strigător la cer! Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă!

Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică.

Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate!

EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR!”, scrie medicul pe o rețea socială. 

 

Pâinea ”otrăvită” poate conține agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil

Dr. Adina Alberts avertizează că mai mult de o tremie din pâinea din comerț este făcută din materie primă “îmbogățită” cu aditivi, emulgatori, acidifianți și agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.

De departe cea mai surprinzătoare substanță care se găsește în pâinea de zi cu zi este Azodicarbonamida, cunoscută și ca ADA, ADCA sau azoformamidă. ADA este un compus chimic de culoare galbenă, un praf inodor, utilizată pe scară largă în producerea de materiale plastice spumate, îndeosebi pentru covorașele pentru sport/yoga. ADA este cel mai utilizat agent de maturizare al făinii de grâu și are rol de creștere a volumului și de îmbunătățire a texturii miezului.

Ce conține o păine aspectuoasă?

„Cu cât făina de grâu este de o calitate mai redusă, cu atât este nevoie de ADA în cantitate mai mare pentru a obține o pâine pufoasă, crescută, aspectuoasă.

Despre ADA mai trebuie să știți că:

•se introduce în făină chiar de la moară;
•este adăugată în cantități mai mari la produsele de panificație congelate;
•acest adaos în pâine determină apariția ETIL CARBAMATULUI, o substanță cancerigenă care se găsește în cantități proporțional mai mari cu cât s-a adăugat mai mult ADA.

Toxicitatea acestuia crește și mai mult dacă pâinea este prăjită”, scrie Adina Alberts.

Legea este permisivă cu producătorii de pâine ”otrăvită”

„Vă mirați cum de producătorii de panificație care otrăvesc cel mai sfânt aliment sunt încă liberi să umple piața cu pâine cu aditivi?

Asta pentru că legea PERMITE!

Iată ce spune legea:

Normele privind folosirea agenţilor de maturizare şi de albire prevăd următoarele:
• orice făină, în afară de făina integrală, poate conţine una sau mai multe din substanţele următoare: acid ascorbic, bromat de potasiu, persulfat de amoniu, persulfat de potasiu, fosfat monocalcic, dioxid de clor (cu conţinut volumic de maxim 20 % clor), azodicarbonamidă, peroxid de acetonă;
• orice făină, în afară de cea integrală, poate conţine peroxid de benzoil;
• orice făină, în afară de cea integrală, destinată preparării biscuiţilor şi produselor de patiserie poate conţine clor.

Astfel că atât timp cât legea permite asemenea toxine în compoziția pâinii din comerț, dacă vrem să rămânem sănătoși, nu ne rămâne decât să ne cumpărăm făină organică și să ne preparăm pâinea în casă”, mai scrie Adina Alberts.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close