Antena 3 CNN Actualitate Ne plângeam că fug străinii de noi? Ba nu, chiar ne convine! "Hotelierii de pe litoral NU vor turişti străini!"

Ne plângeam că fug străinii de noi? Ba nu, chiar ne convine! "Hotelierii de pe litoral NU vor turişti străini!"

Ne plângeam că fug străinii de noi? Ba nu, chiar ne convine! "Hotelierii de pe litoral NU vor turişti străini!"
de O.P.    |    22 Mar 2012   •   12:06

Hotelierii de pe litoral nu îşi doresc turişti străini pentru că aceştia nu sunt dispuşi să accepte tarifele pe care le plătesc turiştii români, cerând preţuri cu 30-50% mai mici, dar în schimb le fac "probleme" solicitând servicii de calitate şi angajaţi care să vorbească limbi străine.
  
"Noi, şi vorbesc despre hotelierii de pe litoral în general, dacă am practica preţurile din Bulgaria sau Grecia, am da faliment. Dacă vorbim doar de litoralul bulgaresc, preţurile lor sunt cu 20-25% mai mici decât la noi", a declarat agenţiei MEDIAFAX Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi proprietarul mai multor hoteluri de pe litoral, care cumulează aproape 1.500 de camere.
  
El susţine că hotelierii români de pe litoral nu pot scădea tarifele la nivelul celor din Bulgaria, unde TVA este  9% (faţă de 24% în România), iar taxele şi impozitele sunt mul mai mici şi mult mai puţine.
  
Murad spune că turiştii străini care au de ales între Bulgaria şi România preferă prima destinaţie, ţinând cont de preţul mai mic.
  
"Românii cheltuiesc aproape dublu decât turiştii străini, astfel că hotelierii câştigă de două ori mai mult de la români decât de la străini. Nemţii care vin în România sunt de vârsta a treia, în general, şi sunt foarte calculaţi, pentru că trăiesc din pensie", a adăugat preşedintele FPTR.
  
El a adăugat că din cauza imaginii proaste pe care o are România în străinătate, turoperatorii străini cer tarife cât mai mici.
  
"Ne pun pe frunte un tarif de piaţă căzută şi vor să ia o noapte de cazare cu 10-15 euro. Cu banii ăştia nu poţi să faci nimic", a afirmat Mohammad Murad.
  
De multe ori, relaţia cu turoperatorii străini nu este agreată de hotelierii români de pe litoral, spune la rândul ei şi Lucia Morariu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului şi proprietarul Eximtur, cea mai mare agenţie de turism cu capital românesc.
  
"Tarifele pe care le solicită turoperatorii străini sunt foarte mici. Preţurile pe care le plătesc românii în iulie şi august pe litoralul românesc le acoperă hotelierilor costurile pentru tot sezonul", a afirmat Morariu.
  
Corina Martin, preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, crede că prezenţa în număr mare a turiştilor străini în staţiunile româneşti de la Marea Neagră este o ţintă îndepărtată.
  
"Toţi hotelierii de pe litoralul nostru preferă turiştii români, pentru că sunt cheltuitori şi nepretenţioşi. Prezenţa străinilor în hoteluri ar pune probleme suplimentare, ar fi nevoie de personal mai bine pregătit, care să vorbească limbi străine, deci mai bine plătit, şi ar fi nevoie de tarife mai mici cu cel puţin cu 30%", a spus Martin.





×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close