Antena 3 CNN Actualitate Neagu Djuvara: Boc îmi aduce aminte de un joc de copii - Cioc, boc, treci la loc! Eşti un mare dobitoc

Neagu Djuvara: Boc îmi aduce aminte de un joc de copii - Cioc, boc, treci la loc! Eşti un mare dobitoc

Neagu Djuvara: Boc îmi aduce aminte de un joc de copii - Cioc, boc, treci la loc! Eşti un mare dobitoc
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Ian 2011   •   15:58

Poporul român a ajuns unul complet debusolat, mai ales din cauza perioadei comuniste pe care a traversat-o - este de părere istoricul Neagu Djuvara. Într-un interviu realizat de Paula Rusu, el s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că profilul etnic al românului s-a schimbat.

"Poporul ăsta complet debusolat de 45 de ani de împuiere cu idei greşite, l-a ales de trei ori ca preşedinte pe Ion Iliescu. Pentru mine, este o palmă pentru toată naţia“, a spus istoricul.

„Eu, când eram copil, cunoşteam o numărătoare de joc. Ştiţi de alabala portocala? Care era aşa: Alabala portocala,ce-ai mâncat de te-ai umflat? Şapte pite şi-un pitoi, şi-un găvan cu usturoi. Cioc, boc, treci la loc! Eşti un mare dobitoc! Asta îmi aduceam aminte în mod prostesc când a apărut Emil Boc ca prim-ministru“, a mărturisit Djuvara.

„Îmi revenea mereu în minte acest joc de copil: Cioc, boc, treci la loc! Eşti un mare dobitoc!“, a mai spus Neagu Djuvara.

 


×
Subiecte în articol: Neagu Djuvara istoric Emil Boc premier joc
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close