Antena 3 CNN Actualitate Neagu Djuvara, dezvăluiri inedite despre marile lui iubiri

Neagu Djuvara, dezvăluiri inedite despre marile lui iubiri

Neagu Djuvara, dezvăluiri inedite despre marile lui iubiri
15 Mar 2016   •   11:02

Nu e ușor să vorbești despre viața intimă în tinerețe, dar la venerabila vârstă de 99 de ani asta pare o refulare. Istoricul Neagu Djuvara se încurcă, însă, în declarații. În două interviuri acordate recent, scriitorul încurcă femeile între ele. Altfel nu se explică de ce mai multe merită titlul „marea dragoste”.

Neagu Djuvara suspină după marea sa iubire: „Ca să vezi că la 99 de ani îmi vin lacrimile-n ochi când mă gândesc la fata asta pe care-am iubit-o la 15 ani. Nu m-am mai întâlnit cu ea. Ne-am scris ani de zile. Ea nu putea să nu știe că e marea mea dragoste, asta trebuie să-o fi simțit. Pe vremea aceea nu vorbesc de amour cu grand A, ești prieten. Mai târziu zici: «Stai, dom’le, dar erai îndrăgostit». Nu poți să întrebi pe cineva care era îndrăgostit dacă era frumoasă. Nu contează! Pentru mine, ea este modelul dragostei, ca să spun așa: Sofica F. Delicatețea, finețea, noblețea acestei fete erau indescriptibile”, a declarat istoricul, potrivit Click.ro.

Într-un alt interviu, acordat la doar câteva zile distanță, Neagu Djuvara își schimbă radical sentimentele de-o viață. „Pe cine ați iubit cel mai mult”, este intrebat de o echipă de jurnaliști de la Agerpres. „Pe Mia Prodan (fata celebrei scenariste Maria Elena Björnson, care a realizat celebrul musical «Fantoma de la Operă», n.r.)... Ultima taină: dragostea mea pentru Mia Prodan”, a răspuns Neagu Djuvara, fără a sta prea mult pe gânduri.

×
Subiecte în articol: Neagu Djuvara
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close